Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Видински ученик получи национална награда по математика

Снимка: ППМГ "Екзарх Антим I"

Възпитаникът на Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин Николай Евгениев постигна четвърти резултат във възрастова група "10 клас" на Националното зимно математическо състезание и е отличен със специална награда, съобщават от учебното заведение. Десетокласникът победи в конкуренция от над 60 състезатели. Интелектуалната надпревара се проведе в София. Над 360 ученици от цялата страна се включиха в петте възрастови групи. 

Националните състезания по математика се организират от Министерството на образованието и науката, съвместно с регионалните управления на образованието, Българската академия на науките, висшите училища и Съюза на математиците в България. 

Вижте още

Снимката на 20 март 2023 година

За последното тримесечие на миналата година средната брутна работна заплата  в област Видин е 1 256 лева по данни на Националния статистически институт. Спрямо същия период на предходната година има увеличение със 17,6%.  Като изключително погрешно и геноцид върху българския бизнес . Така икономистът Михаил Кръстев определи предложението на..

публикувано на 20.03.23 в 18:00

Средната заплата във Видинско се е увеличила с близо 18 процента за година

За последното тримесечие на миналата година средна брутна работна заплата в област Видин е 1 256 лева по данни на Националния статистически институт. Спрямо същия период на предходната година има увеличение със 17,6%. По-добре платен е бил трудът в обществения сектор, където средната месечна заплата е 1 538 лева. 1031 лева е възнаграждението..

публикувано на 20.03.23 в 17:03

Ново земетресение в Румъния беше усетено във Видин

Земетресение беше усетено отново във Видин . Трус с магнитуд 4,8 по Рихтер е регистриран в 16:02 часа на 13 километра от Търгу Жиу в Румъния . Дълбочината на земетресението е 5 километра. Данните са на  Европейския сеизмологичен център. Националният институт по геофизика, геодезия и география съобщава за сила на земетресението от 4,9 по Рихтер и..

обновено на 20.03.23 в 16:37

Кулското читалище откри творческия си сезон

Народно читалище "Просвета-1882“  в Кула откри новия творчески сезон с арт работилница на клуб „Сръчни ръце“, съобщиха от културното средище.  Младите творци изработиха маски, посветени на най-обичания местен обичай - "Къпачи", който е автентичен за града. Формациите по спортни и модерни танци към читалището, с ръководител Таня..

публикувано на 20.03.23 в 14:32

Нови придобивки радват жители на ломски квартал

Детска площадка и футболно игрище са изградени в ж.к. "Зорница" в Лом п о проект на Общината и Местна инициативна група (МИГ), на стойност близо 250 хиляди лева.  Монтирани са и нови пейки и съдове за смет, а междублоковото пространство и подходите към него са асфалтирани, информират от местната общинска управа. По време на откриването на..

публикувано на 20.03.23 в 11:08

Трима души от Белоградчик са задържани заради наркотици

Трима жители на Белоградчик са били задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за притежание на наркотици , съобщават от Областната дирекция на МВР. 27-годишен е предал доброволно 14 свитъка със суха зелена листна маса и една бяла буца, след като е бил спрян от полицаи за проверка в ранния следобед. Тревата е реагирала на канабис, а..

публикувано на 20.03.23 в 10:57

Гост-солисти представят премиера във Видин

Видинската публика ще посрещне Християна Лоизу , Еделина Кънева и Стефан Илчев днес,  20 март . Под диригентството на маестро Петър Димитров, те ще представят премиерния за Видин  концерт  „Без имитации” . Зрителите ще чуят произведения от Моцарт, Верди, Пучини и откъси от мюзикъли.  Началото на концерта е от 18:00 часа , в зала..

публикувано на 20.03.23 в 09:46