Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще бъдат ли подменени пейките на градския плаж във Видин?

Пейките на градския плаж "Баба Вида" във Видин са в лошо състояние - без боя, изпочупени, без дъски за сядане. Освен че това е любимото място на видинчани, тук идват и много гости на града, за да се насладят на гледката към крепостта и към реката. 

"Пейки почти липсват, така е от 2 години и нищо не се предприема... Искам да се подновят, да се възстановят... Няма да е лошо да се ремонтират и да не се чупят повече... Счупени са, не са боядисани, грозни са, за гледката не съответстват. Искаме да седнем, да ни е удобно, да има облегалки, да са красиви... Това е уникално място, най-хубавото място във Видин... Неудобно седим, има нужда от поддръжка. И не само тук, на много места в града... Необходим е цялостен ремонт и на плажа, и тук, и откъм чистота, фасове и други...", казват видинчани.


За плажната ивица и прилежащите обекти към нея отговаря Областната администрация във Видин. Изпратихме им следните въпроси: 

"Предвиждате ли обновяване и ремонт на пейките на плажа? Ще бъдат ли поставени нови пейки? Предвижда ли се почистване на плажа от клони и растителност? Почиства ли се редовно плаж "Баба Вида"?"

Отговорът на Областна администрация - Видин:

"Във връзка с поставените от Вас въпроси, на 25.03.2024 г., с настоящето Ви информираме, че Областна администрация - Видин има сключен договор за строителство с предмет „Консервация, реставрация и аварийно укрепване на част от „Крепостни стени на турско кале“ - висока тераса, ниска тераса и подход - ПИ с идентификатор №10971.501.535 по КККР на гр. Видин, урегулиран в УПИ I - „за озеленяване и парк”, квартал 518 по плана на к-с „Калето” град Видин, община Видин, област Видин“.

Предстои откриване на строителната площадка в началото на месец април 2024 година."

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Историята на Måneskin в „Музикална зона“:

 Пътят на Måneskin към световната сцена и слава започна с първото им място на Евровизия през 2021-ва с песента „Zitti e buoni“. А тяхната история – шест години преди това в Рим. Фронтменът Дамяно Давид, басистката Виктория Д'Анджело, барабанистът Етан Торкио и китаристът Томас Раджи се събират през 2016г. в група за участие в италианския конкурс..

публикувано на 22.04.24 в 09:00

"Неделник" от 21 април 2024 година

Тук е "Неделник“ брой 501. Можете да чуете за това, че Антон Оруш , най - големия колекционер и изследовател на българската техника подготвя нова книга. Книгата е посветена естествено на българската техника. Писателят от Враца Давид Давидов представи най - новата си книга „Ярмомелката“ в музея във Враца. За това как мина..

публикувано на 21.04.24 в 12:37

Стремежът към Царството Божие е радост, която изпълва човека с Богопознание

Неделята, в която се намираме е Пета на Великия пост, посветена на преподобна Мария Египетска. "За света Мария Египетска може да се каже накратко: тя била жителка на Александрия, жена с безнравствен живот, позор за своите съграждани, съблазън, погибел. Един ден тя поискала да се поклони на живоносния Кръст Господен, частица от който..

публикувано на 21.04.24 в 08:00

ИАРА извади 18 лави кърмаци от Дунав при Козлодуй, Лом и Видин

12 лави кърмаци са извадени днес от река Дунав при град Козлодуй и по три лави кърмаци при Видин и Лом. Намерени са немаркирани мрежи и въдици за улов на миролюбиви риби, които също са прибрани.  Това е резултатът от проверка на ИАРА, която днес беше извършена по горната част на река Дунав. В акцията участва изпълнителният директор на ИАРА д-р..

публикувано на 19.04.24 в 17:50

Фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе във Видин

Двудневен фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе тази събота и неделя, 20-и и 21 април, пред средновековния замък "Баба Вида" във Видин . Той се осъществява от Сдружение "Клуб за семейно спортуване и приключения "Семеен спорт". За участие са поканени местни занаятчии, производители на вина, ще има кулинарна изложба, изложение на оръжия,..

публикувано на 19.04.24 в 15:48

Арти - лабрадорът на актьорите Ани и Кирил Кирилови

Рубриката "97 Лапи и 1 опашка" днес ни среща с най-артистичното куче във Видин - домашния любимец на актьорите от видинския театър Ани и Кирил Кирилови . И не случайно то се казва Арти , което идва от английската дума за изкуство "art". Той е порода лабрадор , черен на цвят, от по-рядко срещаните лабрадори. Ани и Кирил са толкова..

публикувано на 19.04.24 в 14:30

Ема Величкова: Животът трябва да е шарен, професията също

Срещата ни с Ема Величкова е и билетът за шарения  ѝ свят, в който ни допусна. С нейните изключително талантливи ръце, тя създава не само изкуство, не само формички за сладки. С дизайните си тя разказва истории за радост и веселие, които впоследствие преливат в нежност и вкус. Нейната личност се отразява във всяка нейна изработка -..

публикувано на 19.04.24 в 14:00