Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певица от Монтана достигна до финала на конкурса за млади изпълнители "Бургас и морето"

Натали Ангелова
Снимка: Личен архив

Певицата Натали Ангелова от Монтана е сред финалистите на Националния конкурс за млади изпълнители "Бургас и морето", на който тя ще се представи с авторска песен. Инициативата търси таланти от 16 до 33-годишна възраст, като в съревнованието се включват само изпълнения със съвременно звучене. 

Натали е възпитаник на вокално студио "Детски смях" при Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" в Монтана. Днес тя живее и твори в София. Работи по завършването на музикален проект и подготвя ученици като вокален педагог.

"Конкурсът се провежда за първа година в този си вид. Песните, които ние представяме са с по-съвременно звучене и за мен беше огромно удоволствие да участвам.

Песента, с която участвах, я бях писала доста отдавна. Тя седеше в архивите ми като демо, недовършена... Последното име е "Имаме ли време", може би това ще си остане името на песента. В края на юни месец ще е конкурсът... Журито даде много интересни коментари, много адекватни и на място, хареса ми отношението към участниците... Журито коментира песните ни, даваше съвети... Към моята песен самата аз имам забележки, голям перфекционист съм и реших тази година да завърша всичко недовършено... Журито ме оцени много високо като изпълнител, определено се почувствах оценена като автор... Аз съм възпитаник на Миглена Георгиева и Латинка Боева и съм им много благодарна, както и на всички от моя роден град Монтана, които винаги ме подкрепят..."

Останалите финалисти са Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Великова, Соня Вангелова, Теодора Велева, групите „Scarlet Clouds“ и „Fifth Hour“. Инициативата се провежда заедно с утвърдения вече Национален конкурс за песен „Бургас и морето“. 

Повече в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Историята на Måneskin в „Музикална зона“:

 Пътят на Måneskin към световната сцена и слава започна с първото им място на Евровизия през 2021-ва с песента „Zitti e buoni“. А тяхната история – шест години преди това в Рим. Фронтменът Дамяно Давид, басистката Виктория Д'Анджело, барабанистът Етан Торкио и китаристът Томас Раджи се събират през 2016г. в група за участие в италианския конкурс..

публикувано на 22.04.24 в 09:00

"Неделник" от 21 април 2024 година

Тук е "Неделник“ брой 501. Можете да чуете за това, че Антон Оруш , най - големия колекционер и изследовател на българската техника подготвя нова книга. Книгата е посветена естествено на българската техника. Писателят от Враца Давид Давидов представи най - новата си книга „Ярмомелката“ в музея във Враца. За това как мина..

публикувано на 21.04.24 в 12:37

Стремежът към Царството Божие е радост, която изпълва човека с Богопознание

Неделята, в която се намираме е Пета на Великия пост, посветена на преподобна Мария Египетска. "За света Мария Египетска може да се каже накратко: тя била жителка на Александрия, жена с безнравствен живот, позор за своите съграждани, съблазън, погибел. Един ден тя поискала да се поклони на живоносния Кръст Господен, частица от който..

публикувано на 21.04.24 в 08:00

ИАРА извади 18 лави кърмаци от Дунав при Козлодуй, Лом и Видин

12 лави кърмаци са извадени днес от река Дунав при град Козлодуй и по три лави кърмаци при Видин и Лом. Намерени са немаркирани мрежи и въдици за улов на миролюбиви риби, които също са прибрани.  Това е резултатът от проверка на ИАРА, която днес беше извършена по горната част на река Дунав. В акцията участва изпълнителният директор на ИАРА д-р..

публикувано на 19.04.24 в 17:50

Фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе във Видин

Двудневен фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе тази събота и неделя, 20-и и 21 април, пред средновековния замък "Баба Вида" във Видин . Той се осъществява от Сдружение "Клуб за семейно спортуване и приключения "Семеен спорт". За участие са поканени местни занаятчии, производители на вина, ще има кулинарна изложба, изложение на оръжия,..

публикувано на 19.04.24 в 15:48

Арти - лабрадорът на актьорите Ани и Кирил Кирилови

Рубриката "97 Лапи и 1 опашка" днес ни среща с най-артистичното куче във Видин - домашния любимец на актьорите от видинския театър Ани и Кирил Кирилови . И не случайно то се казва Арти , което идва от английската дума за изкуство "art". Той е порода лабрадор , черен на цвят, от по-рядко срещаните лабрадори. Ани и Кирил са толкова..

публикувано на 19.04.24 в 14:30

Ема Величкова: Животът трябва да е шарен, професията също

Срещата ни с Ема Величкова е и билетът за шарения  ѝ свят, в който ни допусна. С нейните изключително талантливи ръце, тя създава не само изкуство, не само формички за сладки. С дизайните си тя разказва истории за радост и веселие, които впоследствие преливат в нежност и вкус. Нейната личност се отразява във всяка нейна изработка -..

публикувано на 19.04.24 в 14:00