В "Музикална зона" на 25 март 2021 слушаме духови оркестри – 4 част

През 70-те и 80-те години наминалото столетие, духовите оркестри на Ню Орлиънс преживяват своеобразен ренесанс, като към традиционните стилове се добавят елементи на фънк, хип-хоп и боп. През 90-те хип-хопът окончателно оформя звука на..

публикувано на 25.03.21 в 09:00

Видинският хор "Цвят" представя премиерен видеоклип

Видеоклип на народната песен "Я изгрей, слънце" засне хор "Цвят" към фолклорния ансамбъла при Народно читалище "Цвят" във Видин.  С тази песен хорът, ръководен от народната певица и вокален педагог Лора Асенов а , трябвало да се представи..

публикувано на 24.03.21 в 18:04

780 000 лева получиха собственици на отчуждени имоти по трасето на пътя Видин-Ботевград във Видинско

Собственици на имоти, отчуждени във връзка с модернизацията на пътя Видин-Ботевград на територията на Видинска област, твърдят, че все още не са получили обезщетенията си.  Отчуждителните процедури стартираха след  решения на Министерския..

публикувано на 24.03.21 в 15:46

Откриха виртуална изложба на Биенале НАИВ България 2021

За първи път в страната ни се провежда специализирано международно събитие, фокусирано върху наивизма, като вид изобразително изкуство.  На 22 март официално бе открита  виртуалната изложба на Биенале НАИВ България 2021, в която участват 88 артисти от..

публикувано на 24.03.21 в 11:49

Европейската солидарност по време на пандемия от COVID-19

По време на пандемията предизвикана от COVID-19 Европейският съюз отново показва единство, сплотеност и солидарност. Все пак Европейският съюз е изграден върху солидарността и именно тази ценност осигурява необходимото единство за справяне с настоящи и..

публикувано на 24.03.21 в 10:50
Радослав Попов и Иванна Иванова, 10 клас, ППМГ , Видин

Десетокласници от Видин се подготвят за олимпиада по биология

За поредна година ученици от Видинската природо-математическа гимназия “Екзарх Антим I“ се класираха за националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование. Това са десетокласниците Радослав Попов и Иванна Иванова.  Зад високите постижения..

публикувано на 23.03.21 в 17:45

Ученици станаха част от екипа на Радио ВИДИН за ден

Шест момичета от различни градове в страната се запознаха отблизо с работата в Радио ВИДИН. Поводът за гостуването (на живо и в онлайн среда) на учениците е инициативата “Мениджър за един ден” на Junior Achievement Bulgaria. Работният ден на..

публикувано на 23.03.21 в 17:01
информационни табели в крайдунавския парк във Видин

Предстои реставрация на информационните табели в крайдунавския парк

В крайдунавския парк във Видин от години има поставени  информационни табели, красиво оформени и съдържащи актуална  информация за историята на видинското царство и за историческите обекти във Видин. Те са поставени на различни места в парка. Напоследък..

публикувано на 23.03.21 в 12:42

Как се справят в локдаун родителите с малки деца

От 22 март детските градини и училищата са з атворени.  За много семейства това е проблем, тъй като  малките деца трябва да бъдат гледани у дома, от роднина, близък или от родителите, които или си взимат отпуск или работят онлайн.   Приблизително..

публикувано на 23.03.21 в 12:10

Напролет с Пролет

Първа пролет е! И това е повод да я посрещнем с Пролет... Пролет Цолова.  Вероятно повечето хора от видинска област я познават като Поли, която работи в читалището в Градец. Пролет е от Градец - там е родена, там някога е имало родилен дом, там е..

публикувано на 22.03.21 в 15:45