Полускъпоценните камъни и техните свойства

Полускъпоценните камъни(минерали и кристали), освен в бижутерията, могат да бъдат прилагани за подобряване на настроението и за балансиране на нашата вътрешна енергия. Камъните са разнообразни по форма и цвят, в зависимост от поетата светлина..

публикувано на 12.10.20 в 15:53

"Неделник" от 11 октомври 2020 година

"Неделник" вече е тук. Можете да чуете от Тони Попиванов за един гребен поход на Клубът по воден туризъм "Воден свят" към БТС-Видин. Походът премина по река Тимок и по река Дунав в продължение на три дни. За лечебната сила на вярата ни..

публикувано на 11.10.20 в 13:59

Добро и лошо семе

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение,  която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да..

публикувано на 11.10.20 в 08:00
Димитър Тодоров

Димитър Тодоров: Не мога да бъда небрежно щастлив, аз бия камбаната

Димитър Тодоров е общественик, работил дълги години в сферата на културата, образованието, социалните дейности в област Видин. Има над 21 години управленски стаж в различни сектори. Той е човек, който обича Видин и който винаги е работил за неговия..

публикувано на 10.10.20 в 19:35

Колекция от мини пожарни машини

Колекция на метални  колички от пожарни машини- и нтересно, кой ли би ги колекционирал? Със сигурност, трябва да е някой човек, свързан с пожарната. И това наистина е така, защото количките са на комисар Стилиян Пешев , директор на..

публикувано на 09.10.20 в 16:30

Държавен архив - Видин отбеляза 60 години от създаването си

Част от получените ценни документи през тази година бяха представени на пресконференция  в Държавен архив - Видин . Поводът- Деня на архивиста, който се чества на 10 октомври. Документите бяха изложени във витрини, а на дарителите бяха..

публикувано на 09.10.20 в 16:30

Балкан- верният приятел на Иван

Днес в "97 лапи и една опашка" ви срещаме с Балкан Иван. Този профил във Фейсбук привлече вниманието ни. Всъщност Иван Мартинов е стопанин на кучето Балкан, с което са верни приятели.  В семейството му вече има и второ кученце- Рила...

публикувано на 09.10.20 в 14:25

Млади самодейци от Иново с инициатива за построяване на открита сцена

Танцьори от детски танцов състав "Живо въгленче" провеждат дарителска кампания за построяване на открита сцена в село Иново. Мечтата   на самодейците е да създадат красиво място за изяви, на което да могат да представят българския фолклор...

публикувано на 08.10.20 в 15:40

"Неродена мома" на Гергана Христова с премиера в Мездра

Премиера на книгата "Неродена мома" на врачанската писателка Гергана Христова, ще се състои в Археологически комплекс "Калето" град Мездра. В сборника са поместени   20 разказа, написани на северозападен диалект, за селото, нашите баби и дядовци,..

публикувано на 08.10.20 в 15:00

Майстори на баницата се събират в Крушовица

Фестивал на традиционните ястия ще се проведе тази събота в  село Крушовица, община Мизия. В първото издание на фестивала  "Да завием баница" ще участват  майстори на баницата от цялата страна. Проявата е с конкурсен характер, като освен..

публикувано на 08.10.20 в 12:46