В "Музикална зона" на 22 април 2021 слушаме Василена Серафимова и Тома Енко

Неотдавна излезе дългоочакваният диск на Василена Серафимова и Тома Енко „Бах – огледало" . Съвременната трактовка на известния бароков композитор е изпълнена с личното отношение на изпълнителите, свирещи на нетрадиционните за барока инструменти..

публикувано на 22.04.21 в 09:00

Видинският театър кандидатства за "Аскеер"

Видинският драматичен театър ще покани комисия на фондация "А‘Аскеер", за да кандидатства за номинация за музиката в спектакъла "Ирония на съдбата". Премиерният за България спектакъл бе представен за първи път във Видин. Видинската публика също..

публикувано на 21.04.21 в 18:54

"Маратон по българските читалища" посети Северозапада

"Маратон по българските читалища" представя България чрез разкази на читалищни работници. Инициативата на фондация "Алерия" цели да покаже както местните културни средища, така също и красотата на различните кътчетата на страната и възможностите те..

публикувано на 21.04.21 в 16:05

Готови ли са лекарите и фармацевтите за работа с електронни рецепти

От 1 май електронни рецепти трябва да заменят хартиените, издавани от лекарите за лекарствата по Здравна каса. Въвеждането им започна поетапно още през миналата година, като за това настояха от Съюза на българските фармацевти. Идеята им бе да се..

публикувано на 21.04.21 в 13:23

Вълшебството на цирка

Цирковете пристигат тихо и се появяват малко неочаквано. Сутрин ги виждаш с разпънато шапито, но кога са дошли никой не знае. Те просто се появяват да радват с вълшебството си. Усеща се аромата на пуканки и други лакомства. Миризма на животни. Весела..

публикувано на 21.04.21 в 13:00

„Историята на моето село“ - конкурс за видео, направено от деца

  Детски конкурс на тема „Историята на моето село“ организира фондация „Възраждане на българските села“. В конкурса могат да участват деца и читалища на села със собствен профил във Фейсбуk, обясни Мария Латинова, секретар на фондация..

публикувано на 20.04.21 в 16:10
Виктория Станкова, ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин

Престижна награда за талантливо видинско момиче от математическата гимназия

Деветокласничката Виктория Станкова от видинската Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ спечели трето място в Международния конкурс за фотография и рисунка. Конкурсът е посветен на Световния ден на водата - 22 март. Надпреварата се..

публикувано на 20.04.21 в 15:10

Братя Аргирови ще пеят във Видин (Видео)

След две десетилетия отсъствие от сцената, Братя Аргирови се завръщат с концерт във Видин. Те ще представят своите златни хитове, като за първи път в кариерата си ще са солисти на симфоничен оркестър. Въпреки че имат класическо музикално образование,..

публикувано на 20.04.21 в 15:05
Грамоти за победителите в конкурса

5 награди за децата на "Рениарт" от международен конкурс в Румъния

5 награди получиха малките художници от студио "Рениарт" Монтана за участието си в международния конкурс "Цветовете на есента", организиран от град Липова, Румъния. 3 първи места за: 7-годишния Красен Цветков, 9-годишната Ивет Иванова и за 10-годишния..

публикувано на 20.04.21 в 13:30

Доброволческа инициатива във Враца продължава да набира хранителни продукти за Великден

Благотворителна инициатива за Великден организира сдружението във Враца "Бъди добър!Прави добро!". Доброволците в сдружението си поставят за цел да раздадат хранителни пакети на 180 самотно живеещи възрастни хора, които се нуждаят от помощ,..

публикувано на 20.04.21 в 12:05