В Ослен Криводол се стягат за "Ослен Фест- При извора"

Богата музикална програма, лекции и беседи, свързани с темата за водата, доброволческа работа по почистване на изворите и коритата на реките, срещи с местните хора, разучаване на местните народни обичаи и танци, приготвяне на домашни храни- всичко това..

публикувано на 20.09.22 в 13:00

Българският хелзинкски комитет с кампания за правата на човека

Българският хелзинкски комитет (БХК), който стана на 30 години, стартира кампания за популяризиране на правата на човека. Инициативата е н асочена към активнитe хора, които все по-често реагират срещу несправедливостите в живота и..

публикувано на 19.09.22 в 17:13

Сдружение организира кръгла маса в подкрепа на хората с редки болести

Кръгла маса ще търси консенсус за нормативни изменения и работещи механизми в системата на здравеопазването, касаещи хората с редки болести. Поканени са всички, които имат желанието и готовността да съдействат за  подобряване на състоянието на 450 000..

публикувано на 19.09.22 в 16:25

Лекари препоръчват употреба на антиагреганти след прекаран COVID-19

Препоръчителен е приемът на антиагрегант след боледуване от коронавирус, но това трябва да е след изследване и по лекарско предписание. Това обясни  Красимир Виталиев от кабинета за лечение на пост- COVID-19 синдром в Лом. Потърсихме го след..

публикувано на 19.09.22 в 16:04

Спектакъл съживява легенди за Вършец

Музикално-танцов спектакъл, озаглавен "Легендите на Вършец оживяват", ще бъде подготвен и представен от читалище "Христо Ботев 1900" - Вършец . Той интерпретира идеята за пресъздаване и представяне по модерен начин на две от най-известните легенди на..

публикувано на 19.09.22 в 14:55

Видин в подкрепа на 8- годишния Ники

За броени дни видинчани се обединиха около една кауза - да помогнат на малкия Ники в битката му с коварната болест - тумор на мозъчния ствол.  Различни институции, фирми и доброволци започнаха съвместна  организация за  благотворително..

публикувано на 19.09.22 в 12:14

Пирати взеха на абордаж "Музикална зона"

  Известно е, че зад всеки успял мъж стои една жена. Aко този мъж е пират, зад него стоят поне две! Е, има и жени, които редом с мъжете, а понякога и без тях, успели да направят кариера и богатство като пирати.   Днес е Международен ден на Пирата...

публикувано на 19.09.22 в 09:35

"Неделник" от 18 септември 2022 година

Предлагам ви да си припомним за един трагичен инцидент във Врачанско през 1978 година. Тогава в обширна местност между три врачански села се разбива "ТУ - 134" десетина минути след излитането му от летище София по редовен курс към Варшава...

публикувано на 18.09.22 в 13:25

Най-главна грижа трябва да бъде спасението на нашата душа

Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение   – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен.   "Който иска да спаси душата си, ще я погуби; а който погуби душата си заради Мене..

публикувано на 18.09.22 в 08:00

"Трудни пациенти" на Христо Михов

Името на професор Христо Михов е едно от най-ярките в областта на педиатрията у нас. Той е един от основоположниците на съвременната детска медицина в България и автор на една от първите книги у нас в помощ на майките – "Книга за майката", която и..

публикувано на 16.09.22 в 17:20