Равенство между половете и защита на правата на жените са сред приоритетите на Европейския съюз

Дискусия в Европейския парламент за равенството между половете по време и след COVID кризата за пореден път извади на преден план редица проблемни теми. Eдна от тях е тази за защита на правата на жените, жертви на домашно насилие.  По време на..

публикувано на 17.02.21 в 10:35

Усложнява ли се комуникацията от маската за лице?

Близо година откакто маската за лице стана част от нашето ежедневие.   Дали влизаме в магазин, обществена сграда, градски транспорт, дори когато сме на открито с повече хора около нас предпазното средство трябва да покрива половината от нашето..

публикувано на 16.02.21 в 17:30
Доброволци от Младежки парламент -община Козлодуй в приюта за кучета

Младежи от Козлодуй станаха доброволци в приют за бездомни животни

Доброволци  от Младежкия парламент в община Козлодуй  направиха акция за подкрепа и помощ за животните в местния приют. Младите хора са посетили  приюта преди няколко дни . Те са почистили двора и са разходили част от  кучетата.  Приютът, който се..

публикувано на 16.02.21 в 16:45
ПГ по търговия и ресторантьорство град Враца

Петима учители от Северозапада са удостоени с наградата "Учител на годината 2020"

Петима преподаватели от Северозападна България са носители на наградата "Учител на годината 2020". Една от наградените е  Маргарита Григорова, наградена с приза "Учител на годината" в областта "Учители наставници" за отлично наставничество. Тя..

публикувано на 16.02.21 в 14:40
Светослава Бисерова, 12 клас, пг

Видинска ученичка сред първите в Национално състезание по икономикс

Светослава Бисерова, ученичка в  12-и клас, специалност "Икономика и мениджмънт" в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, се класира на четвърто  място в Националното състезание по икономикс, организирано от  Асоциацията на икономическите училища...

публикувано на 16.02.21 в 13:55

Психичното здраве при работа от вкъщи

За да се съхрани психичното здраве на човека при продължителна работа от вкъщи, е важно да се запази режимът, спазван преди това - ранно ставане, обличане и приготвяне във вид, подходящ за реалната работна среда.   Това препоръча в предаването..

публикувано на 15.02.21 в 17:34

Проект 48 - за да остане Оруел само фикция

С онлайн среща във Враца стартира кампанията за медийна грамотност , организирана от най-голямата българска онлайн медия за книги и четене - Аз чета . Инициативата, която се провежда в сътрудничество с Читалище.то , е вдъхновена от..

публикувано на 15.02.21 в 15:55

"Пробуждане с хоро" за шести път

Инициативата "Пробуждане с хоро“ за шести път ще събере всички българи на планетата на хоро н а 3 март - Националния празник на България . Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, организаторите от "Сдружение Азбукари" и Единение..

публикувано на 15.02.21 в 15:30

100 години каменоделство в Кунино

Единственото по рода си в България училище по каменоделство и каменообработване  навършва 100 години. В училището се изучава  специалността "Каменоделец" , която е защитена от държавата. То е създадено  в село Кунино, община Роман, заради..

публикувано на 15.02.21 в 15:50

Лили Друмева с нова песен за Свети Валентин

По повод Денят на влюбените 14 февруари, българската кънтри певица Лили Друмева пусна нов сингъл и клип "Runaway Man". Песента се разказва за мъж, който е избягал и не иска да се обвързва, разкри специално за Радио ВИДИН изпълнителката. "И..

публикувано на 14.02.21 в 14:23