Премиерът Борисов разговаря с канцлера Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Снимка: БГНЕС

Преди церемонията по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС, в Австрия се проведе среща на премиера Бойко Борисов, федералния канцлер Себастиан Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Във фокуса на разговорите бяха резултатите, постигнати по време на българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет през следващите шест месеца, по които ще работи австрийското председателство. Премиерът Борисов благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион и пожела успех на австрийското председателство. Австрийското председателство ще продължи линията на българското като акцентира върху три основни приоритета – сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.

Още от рубриката

Летните трусове в управляващата коалиция се оказаха буря в чаша вода

В първия ден на тази седмица Коалиционният съвет на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ проведе второ заседание, предизвикано от оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие. Миналата седмица съветът отложи дебата по..

публикувано на 11.09.18 в 11:30
Единодушие след трудните преговори – „Обединените патриоти” и ГЕРБ обявиха, че остават заедно в управлението.

Напрежения сред управляващите на прага на новия политически сезон

Откриването на новата парламентарна сесия днес беше предшествано от напрегнато заседание на коалиционния съвет в понеделник, за което някои политически наблюдатели имаха песимистични прогнози за управлението. Опасенията се оказаха неоснователни..

публикувано на 04.09.18 в 12:15

Специалните служби в региона работят активно за набиране информация от България

Тази седмица стана публичен годишният доклад за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за 2017 г. На преден план повечето медии извеждат констатацията, че специалните служби на различни държави от региона продължават активно да..

публикувано на 26.07.18 в 09:55