Премиерът Борисов разговаря с канцлера Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Снимка: БГНЕС

Преди церемонията по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС, в Австрия се проведе среща на премиера Бойко Борисов, федералния канцлер Себастиан Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Във фокуса на разговорите бяха резултатите, постигнати по време на българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет през следващите шест месеца, по които ще работи австрийското председателство. Премиерът Борисов благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион и пожела успех на австрийското председателство. Австрийското председателство ще продължи линията на българското като акцентира върху три основни приоритета – сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.

Още от рубриката

България тръгва по пътя на еврото

Финансовите министри на страните от Еврогрупата дадоха зелена светлина за влизането на България в чакалнята на еврозоната и банковия съюз и определиха кога и как това да стане. Това решение идва в отговор на желанието на София да приеме еврото, което..

публикувано на 16.07.18 в 10:34

Позицията на София в НАТО за увеличаване на военните бюджети – очаквано сдържана

Приключилата вчера в Брюксел среща на върха на НАТО ще се запомни със силни вълнения около предложеното от американския президент Доналд Тръмп увеличаване на национални средства за отбрана от 2 на 4 процента от БВП. В НАТО темата беше чувствителна..

публикувано на 13.07.18 в 12:26

Как седмата среща на 16+1 изведе България отново в световните новини

Приключилото в неделя четиридневно посещение на китайския премиер Ли Къцян в България е сред основните теми на националните медии днес. На преден план повечето от тях поставят идеята на премиера Бойко Борисов бъдещият център за партньорство между..

публикувано на 09.07.18 в 12:09