Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провежда се втори тур на местните избори в България

Снимка: БГНЕС

От 07:00 до 20:00 часа местно време, днес в България се провежда втори тур на местните избори там, където на първия кандидатите за кметове не са събрали повече от 50% от подадените валидни гласове. След като на първия тур, проведен на 27 октомври, бяха избрани кметове на общо 168 общини, днес втори тур има в 97 общини, 377 кметства и 31 района. При общо 27 областни града балотаж се провежда в 18, включително и в столицата София. Съперници на балотажа са двамата кандидати, получили на първия тур най-много гласове в съответното населено място. В три кметства на страната на балотаж се явяват трима кандидати, тъй като двама от тях на първи тур са получили равен брой действителни гласове. Ако и на балотажа двама кандидати получат равен брой действителни гласове, тогава се насрочват нови избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02
Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16