Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората

Румен Радев
Снимка: БТА

Управляващите имаха девет месеца, през които разпределяха и власт, и ресурси, и спояваха вътре сглобката, така че всякакви прояви на демонстрация на мускули и на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората”, коментира пред журналисти президентът Румен Радев преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съвместно бъдещо управление.

Преговарящите за ротация в правителството запазиха мълчание

Държавният глава заяви, че не е ясно кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет, но се надява консултациите с политическите сили от понеделник да внесат повече яснота.

Сбиванията между българи и чужденци в столицата не са на расова основа

Очаквам правителството, независимо от изхода на преговорите, да гарантира сигурността на българските граждани”, каза още президентът, помолен да коментира случаите на насилие между българи и чужденци от последните дни. По думите му, подобни прояви в центъра на София са недопустими. “Какво можем да си представим за останалите места в страната”, заключи той.

Улица ще носи името на световноизвестния писател Михаел Бар-Зоар

Президентът Румен Радев участва в церемония в село Горско Сливово, община Летница, на която беше кръстена улица на името на световноизвестния израелски писател проф. Михаел Бар-Зоар.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14