Rajoni turistik “Juzhno Çernomorie” tashmë është fakt

Kryetarët e 12 komunave nga regjioni i qytetit Burgas u bashkuan rreth krijimit të grupit turistik, i cili të ndihmojë zhvillimin e turizmit në regjion. Puna rreth krijimit të rajonit “Juzhno Çernomorie” filloi gjatë vitit 2016, si përgjigje e idesë..

botuar më 18-04-22 10.15.PD

Hapet Ekspozita Ndërkombëtare “Turizmi Kulturor” në qytetin Veliko Tërnovo

Nga 19 deri më 21 prill të këtij viti qyteti Veliko Tërnovo është organizator i ekspozitës ndërkombëtare për turizëm kulturor. Edicioni i sivjetshëm i 15-të i kësaj veprimtarie tradicionale për këtë vendbanim, do të mbahet në Pallatin e Kulturës..

botuar më 18-04-18 1.22.MD

Turistët mund të përdorin udhërrëfyesit e rinj audio për ekskursionet e tyre në Bullgari

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë turistë të huaj, falë kompanive për fluturime me tarifa të ulëta dhe Sofja, e cila para pak kohe ishte e panjohur për të huajte, bëhet gjithnjë më e arritshme për turistët. Njerëz të rinj me çanta mbi shpinat..

botuar më 18-04-17 3.59.MD

Kryetari i Bashkisë Minerallni Bani Mymyn Iskender: “Uji ynë mineral është unik”

Fshati Minerallni Bani shtrihet në rrëzat veriore të Rodopeve Lindore, nja 18 kilometra larg qytetit Haskovo. Fshati është qendër administrative e bashkisë Minerallni Bani, e cila përfshin 12 vendbanime me një popullsi përafërsisht 7500 veta...

botuar më 18-04-15 2.05.MD

Bistra Jakimova: Të frekuentosh 67 shtete për 7 vjet është një përjetim i mundshëm

Megjithëqë kaluan mezi tre muaj nga fillimi i vitit, tashmë fillojmë të mendojnë se si të kalojmë më mirë pushimet e verës. Disa zgjedhin të pushojnë në shtëpi, të tjerë – duke udhëtuar nëpër vend. Ka të tillë të cilët marrin avionin te ndonjë..

botuar më 18-04-10 12.41.MD

Pushimi me rastin e Pashkës: i shkurtër, por i leverdishëm për turizmin bullgar

Gjatë festave të tanishme të lidhura me Pashkën, pritet dhe piku i parë i turizmit tek ne, megjithëqë stina e sporteve dimërore pothuajse po përfundon. Rreth 330 mijë bullgarë po bëhen gati të udhëtojnë në ditët festive, prej tyre 280 mijë në Bullgari...

botuar më 18-04-06 11.10.PD
Kupola e bukur e Bankës së vjetër të Sofjes në rrugën “Moskovska” Nr. 19, 1910-1913, arkitektët janë Georgi Fingov, Dimo Niçev, Nikolla Jurukov

Si dukej Sofja pas Çlirimit – një shëtitje e vogël

Më 3 prill të vitit 1879 Kuvendi Themelues (Kuvendi i parë Popullor pas Çlirimit), që zhvillonte punimet në qytetin Tërnovo, e shpalli Sofjen kryeqytet të Bullgarisë së porsaçliruar. “ Kishte variante të ndryshme se cili qytet të bëhet..

botuar më 18-04-03 12.36.MD
Cristian Sallai

Gjermania: Destinimi i preferuar edhe nga turistët bullgarë

Më 27 mars në Sofje u zhvillua një konferencë shtypi e Bordit Turistik të Gjermanisë DZT ( Deutsche Zentrale f ü r Tourismus ) , ku u prezantuan faktet dhe statistikat e fundit lidhur me turizmin në Gjermani, si dhe informacion..

botuar më 18-03-30 9.10.PD
Perperikon

Projekti “Misioni Bullgaria” zbulon sekretet e trashëgimisë sonë kulturore-historike para botës

Bullgaria, Greqia dhe Italia janë vendet evropiane me më shumë monumente arkeologjike dhe një histori mijëvjeçare. Por në ndryshim nga të dyja shtetet jugore, Bullgaria akoma nuk mund të reklamohet mjaft mirë si një destinacion kulturor dhe..

botuar më 18-03-15 12.39.MD

Një shëtitje në Vidin me Volen Antovin

Qyteti Vidin u themelua si një kështjellë keltësh me emrin Dunonia gjatë shekullit III para Krishtit. Romët e pushtuan dhe e forcuan në shekullin I, kurse vendbanimi romak mori emrin Bononia. Gjatë Mesjetës, tashmë me emrin Bdin, ai hyri në..

botuar më 18-03-11 10.15.PD