Po rriten investimet e drejtpërdrejta të huaja në Bullgari

Investimet e drejtpërdrejta të huaja në Bullgari për 9 muajt e parë të vitit 2019 dalin në 714.5 milionë euro ose 1.2% nga Produkti i Brendshëm Bruto. Për periudhën janar –shtator 2019 ato janë me 431.1 milionë euro më shumë, sesa për të njëjtën..

botuar më 19-11-20 7.00.MD
Atanas Zaprjanov

Një takim i komisionit bullgar-amerikan për bashkëpunim në fushën e mbrojtjes

Zëvendësministri i mbrojtjes Atanas Zaprjanov dhe nënadmirali Emill Eftimov, zëvendës shef i mbrojtjes morën pjesë në takimin e 20 të Komisionit të Përbashkët mbi aplikimin e Marrëveshjes midis Bullgarisë dhe Shteteve të Bashkuara për bashkëpunim..

botuar më 19-11-20 6.27.MD
nënkryeministrja Ekaterina Zaharieva

Bullgaria nuk e konsideron NOTO-n se ndodhet në “një vdekje trunore”

Duhet të flasim më shumë për gjërat të cilat na bashkojnë, sesa për gjërat të cilat na ndajnë, tha nënkryeministrja dhe ministre e jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva përpara takimit të ministrave të jashtëm nga NATO-ja në Bruksel. Nuk mendoj..

botuar më 19-11-20 5.27.MD
Ministria e bujqësisë

Shteti bullgar kërkoi mbrapsht paratë nga shkëmbimet e paligjshme të pronave

Me letra Ministria e bujqësisë dhe e pyjeve kërkoi mbrapsht nga marrësit shumat e tejkaluara nga shkëmbimet dhe zëvendësimet e pronave dhe tokave private me tokë me pronësi shtetërore për periudhën 2007-2009. Nga 132 kontratat e kontrolluara..

botuar më 19-11-20 4.47.MD

Bullgaria u përfshi në tregun unik evropian të energjisë elektrike

Tregu bullgar i energjisë elektrike u bashkua me tregun unik evropian “në kuadrin e ditës”. Lidhja përmes kufirit bullgaro-rumun është nëpërmjet ankandeve të pashpallure për shpërndarje transkufitare të energjisë. Bullgaria është pjesë e valës së dytë..

botuar më 19-11-20 3.39.MD

ShBA-ja e njohu Bullgarinë si aleate të sigurtë në NATO

Ambasada e ShBA-së në Bullgari njoftoi, se Bullgaria mori njohje nga DipNote – blogu zyrtar i Departamentit të Shtetit të ShBA-së si aleat tek i cili ShBA-ja mund të shpresojnë. DipNote thekson, se Republika e Bullgarisë dhe Shtetet e Bashkuara kanë..

botuar më 19-11-20 12.15.MD

Cveta Karajançeva: Pellgu i Detit të Zi duhet të zhvillohet si një zonë e qëndrueshme

Zhvillimi i rajonit bregdetar si një zonë e qëndrueshme, demokratike dhe me prosperitet – ky është qëllimi kryesor lidhur ngushtë me interesin kryesor strategjik si i vendeve anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi (BEDZ), ashtu edhe..

botuar më 19-11-20 11.53.PD
Valeri Simeonov

Lideri i Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë Valeri Simeonov u zgjodh zëvendës kryetar i Kuvendit Popullor

Lideri i Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë Valeri Simeonov u zgjodh zëvendës kryetar i Kuvendit Popullor. “Pro” votuan 118 deputetë, “kundër” – 6, dhe po aq u abstenuan. Grupi parlamentar i Lëvizjes për të Drejta dhe Liri nuk u përfshi në debat..

botuar më 19-11-20 11.36.PD

Në Bullgari vuajtja e fëmijëve pranohet si problem privat

Nën egjidën e UNICEF-it në Sofje mbahet një Forum Kombëtar “Me sy për të gjithë” kushtuar përfshirjes së fëmijëve dhe të të rinjve me aftësi të kufizuara. Shkak është përvjetori i 30-të i miratimit të Konventës së OKB-së për të drejtat e fëmijëve. Nga 5000..

botuar më 19-11-20 11.06.PD
Ekaterina Zaharieva

Ministrja Zaharieva do të marrë pjesë në takimin e ministrave të jashtëm të NATO-së

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva u nis për në Bruksel ku do të marrë pjesë në takimin e ministrave të jashtëm të NATO-së. Ministrat e punëve të jashtme të 29 vendeve anëtare të Aleancës, si dhe të Republikës së..

botuar më 19-11-20 10.09.PD