“Burimet e Bullgarisë” – një pjesë nga iniciativa “Një urë Ndërkombëtare e ujit”

“Natyra për ujin” është motoja e ditës së sotme Botërore të ujit. Theksi është i vënë mbi gjetjen e vendimeve të përshtatura me natyrën të sfidave të shekullit të 21, të lidhura me resursin e vlefshëm natyror – uji. Kurse ato janë shumë, sepse në..

botuar më 18-03-22 12.59.MD

“Lidhu me natyrën” – kjo është motoja e Orës së Tokës në Bullgari

Për vit të radhës – më 24 mars, Bullgaria do të përfshihet në iniciativën Ora e Tokës e Organizatës Ndërkombëtare të Mbrojtjes së Natyrës WWF. E nisur si një ngjarje simbolike me shuarjen e dritave në Sidni gjatë vitit 2007, sot “Ora e Tokës”..

botuar më 18-03-22 12.20.MD
Artistja Borjana Peneva e cila rikrijon rolet e fëmijës, mësueses dhe nënës.

Regjisori Bllagoi Bojçev: Fëmijë të këqij nuk ka, ata kopjojnë sjelljen e të moshuarve

Teatri “Replika” mbledh histori autentike për dhunë në shkollë, me qëllim që të prezantojë problemin para spektatorëve. Pjesa “Fëmijë të këqij” nga autorja rumune Mihaella Mihajllova është një shfaqje dokumentare e cila prezantohet nga ky teatër..

botuar më 18-03-21 1.49.MD
Nga e djathta në të majtë: dr. Memli Krasniqi, shef i Degës së Historisë në IAP, prof. Hysen Matoshi – drejtori i IAP, doc. dr. Aleksandër Grebenarov – drejtori i Institutit Shkencor Maqedonas, dr. Anton Pançev nga ISHM.

Një memorandum i ri do të ndihmojë bashkëpunimin e shkencëtarëve nga Bullgaria dhe Kosova

Instituti Shkencor Maqedonas i Sofjes dhe Instituti i Albanologjisë i Prishtinës nënshkruan një memorandum bashkëpunimi. Kjo u bë në fund të javës së kaluar në kryeqytetin e Kosovës. Në një ceremoni zyrtare në praninë e ambasadorit bullgar në..

botuar më 18-03-20 1.18.MD

Cecka Caçeva: Legjislacioni nuk siguron mbrojtje adekuate kundër dhunës familjare dhe psikike

Një konferencë ndërkombëtare me temë “E ardhme e sigurt për gratë – e ardhme e sigurt për të gjithë” takoi përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe të sektorit joqeveritar. Ajo u zhvillua nën patronazhin e Eurokomisionares për Ekonominë..

botuar më 18-03-19 2.56.MD

Ngjarje me adresë ballkanike

Presidenti turk shpalli kontrollin e plotë mbi qendrën e Afrinit Presidenti i Turqisë Rexhep Erdogan shpalli, se nënreparte të Ushtrisë së Lire Siriane të përkrahur nga Forca të Armatosura Turke morën kontrollin e plotë mbi qendrën e..

botuar më 18-03-19 2.04.MD

Fushata #steniskanabala tashmë 5 vjet ndihmon fëmijët në nevojë

Dega e Kryqit të Kuq Bullgar në Sofje zyrtarisht hapi sezonin e ri të fushatës bamirëse #steniskanabala 2018 (“Me bluzë sportive në mbrëmjen e maturës” 2018). Ky është viti i pestë me radhë, në të cilin zhvillohet ky program. Qëllimi është..

botuar më 18-03-19 11.36.PD

Gazetari Velin Paskov: “Ndihem qytetar i botës”

Një vështrim drejt së ardhmes na ofrojnë Velin Paskov dhe bashkëshortja e tij Maria. Fotoekspozita e tyre e fundit “Kina dimërore” tregon fytyrën dimërore të Pekinit dhe qytetin më verior dhe më të ftohtë kinez Harbin, që ndodhet në dy anët e lumit..

botuar më 18-03-17 12.25.MD

Aeroplani solar bullgar “TwinRay” do të kalojë një distancë rekorde në kuadrin e një fluturimi

Idetë briliante nuk presin që njeriu “i parapëlqyer” prej tyre të vishet në kostum dhe të ulet përpara kompjuterit. Loja e tyre është tjetër – ato shfaqen në mënyrë fare të papritur, në çaste dhe vende po ashtu të papritura . Kështu u bë me..

botuar më 18-03-16 11.18.PD

Ngjarje me adresë ballkanike

BE-ja mbledh akoma 3 mlrd. euro për Turqinë në lidhje me marrëveshjen për refugjatët Bashkimi Evropian po përgatitet për lëshimin e akoma 3 miliardë eurosh për Turqinë. Kjo shumë është pjesa e dytë e financimit në kuadrin e marrëveshjes..

botuar më 18-03-15 2.34.MD