Dirigjenti i madh Mihaill Angellov

Dirigjenti i madh bullgar Mihaill Angellov vdiq në moshën 85 vjeç

Mihaill Angellov ka qenë drejtor dhe dirigjent kryesor i teatrove operistike të qyteteve Plovdiv, Ruse, Burgas, Bllagoevgrad. Në vitet 1961-1991 ai është emëruar në mënyrë të njëpasnjëshme dirigjent, ndihmës dirigjent dhe dirigjent kryesor të..

botuar më 17-07-18 3.17.MD

Kushtuar Apostullit

Sonte është koncerti festiv, me të cilin në kryeqytet festohet 180 vjetori nga lindja e Apostullit të lirisë Vasill Levski. Në skenën e hapur në parkun e akademisë Ushtarake “Gjeorgji Sava Rakovski” do të tingëllojë një krijim pothuajse i panjohur..

botuar më 17-07-17 2.49.MD

Eroll Rakipov dhe ëndrrat nga distanca

Përpara 30 vjetëve një vibrafonist i ri bullgar ëndërron për në Bërki dhe për shkollën Gari Bërtën. Përpara ditëve të numëruara zbulon  të njëjtin vibrafon në po të njëjtën studio në Radion Kombëtare Bullgare, në të cilën ka bërë incizimin e tij..

botuar më 17-07-14 12.47.MD

„Sa më guximtarë që të jemi aq më lehtë njerëzit do të vënë re punën tonë” – Zhivko Vasilev për albumin e parë të bandës “Outhentic”

Trioja Outhentic është krijuar para pesë vjetësh. Zhivko Vasilev i bie kavallit dhe ka mbaruar Shkollën Kombëtare të Arteve “Dobri Hristov” në qytetin Varna. Motra e tij vjen nga e njëjta shkollë, mirëpo specialiteti i saj ka qenë këndimi..

botuar më 17-07-12 2.06.MD

Sofja përsëri hyn në ritmin e A to JaZZ

Për vit të 7 të radhës, festivali A to Jazz do të prezantoi një program interesant, në të cilin  janë përfshirë disa nga xhaz muzikantët më të mëdhenj botëror, si dhe interpretues elitar bullgar. Nga data 7 deri më 9 korrik, në skenën e hapur në..

botuar më 17-07-07 9.35.PD

Allbena Petroviç-Vraçanska për “një koncert të Luksemburgut” dhe albumin me krijime të Andrej Vraçanskit

Përpara disa ditësh në Sofje u zhvilluan dy ngjarje me pjesëmarrjen e Allbena Petroviç-Vraçanska – prezantimin e një albumi me krijime nga gjyshi i saj, kompozitori Andrej Vraçanski dhe koncert, i cili i kushtohet Festës kombëtare të Luksemburgut...

botuar më 17-07-01 3.35.MD
Sonte koncerti i fundit i Big Bendit do të mbahet para Teatrit Kombëtar të Sofjes nga ora 18:30, hyrja është falas.

Sonte Big Bendi mbyll stinën muzikore me një koncert me Craig Baily dhe Petër Sallçev

Sonte Big Bendi i Radios Kombëtare Bullgare do të mbyllë stinën 2017/2018 me një koncert në të hapur. Në skenën para Teatrit Kombëtar “Ivan Vazon” nga ora 18:30 do të dalin saksofonisti Craig Baily dhe këngëtari Petër Sallçev që të prezantojnë muzikën..

botuar më 17-06-28 11.51.PD
Millka Miteva

Katër dekada kushtuar muzikantëve të rinj

Shkolla Muzikore Kombëtare “Ljubomir Pipkov” shënon sot një përvjetor të konsiderueshëm – Millka Miteva, drejtor i shkollës në vazhdim të shumë viteve, feston katër dekada që nga fillimi i veprimtarisë së saj pedagogjike. Tri pianiste të reja kanë..

botuar më 17-06-23 5.52.MD

Kompozitori Gheorghi Arnaudov shënon jubileun e tij të 60

Sivjet kompozitori Gheorghi Arnaudov mbush 60 vjet dhe me këtë rast organizohen disa aktivitete. “Viva Piano” – konkursi për pianistë, të cilët nuk janë profesionistë, që u zhvillua në Sofje gjatë prillit, iu kushtua Gheorghi Arnaudovit. Gjatë tetorit..

botuar më 17-06-20 3.00.MD

Prof. Mollova paraqiti pjesëmarrësit në klasën e saj të interpretimit në Universitetin e Ri Bullgar

Më 20 qershor është koncerti përfundimtar i pjesëmarrësve në klasën e interpretimit në piano dhe të muzikës së dhomës të prof. Milena Mollova. Projekti realizohet nga Departamenti “Muzika” i Universitetit të Ri Bullgar. Përkrahje të jashtëzakonshme për..

botuar më 17-06-19 4.50.MD