Brenda disa ditëve Bullgaria fillon bisedime për hyrjen në Unionin Bankar dhe në ERM 2

Përfaqësues zyrtarë bullgarë janë për vizitë në Bankën Qendrore Evropiane dhe në Komisionin Evropian, që të shqyrtojnë procedurat e aderimit dhe grafikun e aderimit të vendit tonë në Unionin Bankar dhe në Mekanizmin e Kursit të Këmbimit /ERM 2/. Ditën..

botuar më 18-06-17 9.35.PD

Bashkimi Evropian i rrit subvencionet për Bullgarinë në sfondin e buxhetit të kufizuar për kohezion

Komisioni Evropian prezantoi variantin e vet të buxhetit të BE-së për periudhën 2021-2027. Pas Brexit-it paratë evropiane bëhen më pak dhe në të gjitha sferat parashikohen shkurtime të shpenzimeve. Më të mëdha do të jenë ato në fondet strukturore..

botuar më 18-06-06 2.30.MD

Duket se po largohet euro-horizonti për Bullgarinë

Këto ditë dolën raportet konvergjente të Komisionit Evropian dhe të Bankës Qendrore Evropiane. Në vendet anëtare të reja, të cilat dëshirojnë të hyjnë në eurozonë, konsiderohet se ato raporte janë me rëndësi të madhe. Është e dukshme se për të hyrë në..

botuar më 18-05-30 2.48.MD
Prodhuesit e trëndafilave nga qyteti Kazanlak bllokuan rrugën për në Stara Zagora dhe i hodhën lulet në asfalt në shenjë proteste kundër çmimit të ulët të prodhimit të tyre.

Para me erë trëndafili

Shpesh një nga gjërat e para, të cilat të huajte mësojnë për Bullgarinë është fakti se ajo është vendi i trëndafilave. Bile kemi një luginë në Bullgari Jugore, e njohur si Lugina e trëndafilave. Në fakt trëndafilat sigurojnë jo vetëm reklamë..

botuar më 18-05-23 2.24.MD

Sot është Dita e Lirisë Fiskale

Nga data 13 maj bullgarët kanë liri fiskale, domethënë tashmë punojnë për vetveten dhe jo për t’ua paguar taksat shtetit, bashkive, shëndetësisë dhe sigurimit publik. Këtë e kanë llogaritur specialistët në Institutin e Ekonomisë së Tregut, të cilët..

botuar më 18-05-14 3.13.MD

Kriza financiare e bëri Bankën Qendrore Evropiane më të vëmendshme sa i përket zgjerimit të eurozonës

Bullgaria i ka zbatuar të gjitha kriteret që të hyjë në “sallën e pritjes” të eurozonës, por nuk duhet të kemi pritje jorealiste, deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare Kryetari i Asociacionit të Bankave te ne Petër Andronov. Ai shtoi se sistemi..

botuar më 18-05-12 1.30.MD

Rënie në sektorin e prodhimit të armëve në Bullgari

Ditët e fundit në shtyp lexojmë se raportet e uzinave ushtarake shtetërore tregojnë ulje të konsiderueshme të shitjeve të tyre gjatë tremujorit të parë të 2018-ës. Në sfondin e rezultateve për të njëjtën periudhë të vitit 2017 informacionet bëjnë..

botuar më 18-05-11 2.08.MD
Mitko Vasilev

Biznesit gjerman në Bullgari i mungojnë punëtorët e kualifikuar

Siç bëhet çdo vit që nga 2005-a e këtej Dhoma gjermano-bullgare e industrisë dhe tregtisë zhvilloi një anketë ndër anëtarët e saj për klimën e biznesit në Bullgari. Analiza analogjike bëhen njëkohësisht në 15 shtetet e Evropës Qendrore dhe Lindore. Në..

botuar më 18-05-08 2.52.MD

Investimet austriake ndihmojnë për formimin e një mjedisi të ri biznes në Bullgari

Më se 90 për qind prej firmave austriake, të cilat investojnë në Bullgari kanë ndërmend të ruajnë ose të zmadhojnë kapitalet e tyre në vendin tonë. Këtë e njoftoi gjatë një Forumi Biznes Bullgaro Austriak në Sofje kryetari i Dhomës Tregtar..

botuar më 18-05-04 1.08.MD

Bullgaria duhet të kërkojë të paktën ruajtjen e mjeteve të fondeve të kohezionit

Me rastin e paraqitjes së ardhshme të kornizës së kohezionit të buxhetit të Bashkimit Evropian për periudhën 2021-2027, ish-Ministri i Financave Muravej Radev komentoi në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare se Bullgaria i ka të gjitha arsyet..

botuar më 18-05-02 2.58.MD