Ivelina Vasileva hodhi poshtë ankesën e “Montupet” kundër ndalimit të një instilacioni për alumin

Një nga ndërtesat e uzinës "Montupet" në Ruse
Foto: BGNES

Ministrja e mjedisit dhe ujërave Ivelina Vasileva hodhi poshtë ankesën e kompanisë franceze “Montupet” kundër urdhrit të Inspektoratit Rajonal të Mjedisit dhe të Ujërave të qytetit verior Ruse nga nëntori i vitit 2016 për ndalimin e punës së një pjese të instilacionit për shkrirjen e aluminit në uzinën "Montupet". Atje prodhohen e detaje për automjete dhe pjesë riparimi. Ky urdhër është lëshuar pas shumë kontrollimeve për arsye të sinjaleve të qytetarëve të qytetit Ruse për erë të keqe në rajonin e uzinës. Janë konstatuar shkarkime të lëndëve ndotëse në ndërtesat e prodhimit dhe emetime të pakontrolluara në ajër që i tejkalojnë normat në sheshin e prodhimit. 


print Printo
Më shumë nga rubrika

Për në Afganistan niset kontingjenti i 33-të ushtarak bullgar

Në qytetin Kazanllëk u zhvillua ceremonia e përcjelljes së kontingjentit të 33-të ushtarak bullgar në misionin ndërkombëtar të NATO-së në Afganistan “Përkrahje Vendimtare”. Kontingjenti përbëhet nga 110 ushtarakë, ndër të cilët 8 gra. Në të hyjnë grup..

botuar më 17-02-28 5.51.MD

Bullgaria është ndër vendet prijëse në Evropë për nga masat kundër sëmundjeve të rralla

Në lidhje me Ditën Botërore të Sëmundjeve të Rralla, 28 shkurtin, Komisioni Evropian startoi zyrtarisht rrjetet referente evropiane, në të cilët marrin pjesë më se 900 ekipe mjekësore nga mbarë Evropa. Në Sofje Ministria e Shëndetësisë, Qendra Kombëtare..

botuar më 17-02-28 5.23.MD
Ivajllo Spiridonov

Sofja dhe Teherani kanë bashkëpunim të mirë policor

Shefi i Drejtorisë Kryesore “Luftë me Krimin e Organizuar” Ivajllov Spiridonov bisedoi në Teheran me gjeneralin Ali Moaedi – zëvendës sekretar të përgjithshëm të Shtabit për Kontroll të Narkotikëve në Iran. Të dy bashkëbiseduesit theksuan bashkëpunimin e..

botuar më 17-02-28 5.02.MD