Bullgaria ka nevojë prej akoma 35 mijë infermiere

Foto: BGNES

Një raport i Asociacionit të specialistëve mbi kujdeset shëndetësore konstatoi se, Bullgaria ka nevojë prej akoma afro 35 mijë infermiere, që të arrihet deri në përkatësinë normale për standardet klinike mjekësore  mjekë-infermiere 1:2. Në qoftë se ruhet pranimi i tanishëm vjetor për arsim të rreth 400 infermiereve dhe të 150 mamive, Bullgaria  mund të arrijë përkatësinë normale klinike pas rreth 100 vjetëve.


print Printo
Më shumë nga rubrika

Në Bullgari do të mbërrijnë lipsanat e martirit të shenjtë Pantelejmon

Nga 6 korriku deri më 2 gusht në Bullgari do të ekspozohet koka e martirit Pantelejmon – një prej shenjtorëve më të nderuar në botën e krishterë ortodokse. Pas pagëzimit të tij të krishterë Shën Pantelejmon ka marrë aftësi kuruese dhe çudibërëse, kurse..

botuar më 17-07-24 5.57.MD

Gjatë 15 viteve të fundit të ardhurat e bullgarit janë rritur çdo vit me 120 euro

Në periudhën 2001-2016 të ardhurat mesatare në vit për frymë të familjes në vend janë rritur mesatarisht me 120 euro në vit, ose me 10 euro në muaj, duke arritur 2600 euro. Këtë e tregon një analizë e të ardhurave në Bullgari, e bërë nga Instituti për..

botuar më 17-07-24 5.35.MD

Kryeministri Borisov diskutoi Ballkanin Perëndimor me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën

Proceset në shtetet e Ballkanit Perëndimor ishin ndër temat më të diskutuara gjatë takimit të Kryeministrit Bojko Borisov me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën dhe Eurazinë Hoyt Yee. Kryeministri Borisov e vuri theksin te..

botuar më 17-07-24 5.08.MD