Dita në fotografi

| rinovuar më 17-02-17 4.10.MD

Снимка
Me rastin e përvjetorit të 144-të nga vrasja e heroit kombëtar Vasil Levskit fëmijë nga tërë Bullgaria përfshihen në karaulin e nderit para Monumentit të Apostullit të Lirisë në Sofje. Ata janë veshur në kopje të uniformave të Legjionit të parë bullgare, në të cilin vetë Levski ka marrë pjesë. Foto: BGNES

Снимка
Në Galerinë Kombëtare të Arteve u hap ekspozita e prof. Ivan Gazdovit. Në të janë përfshirë mbi 100 vepra – pllakate, piktura dhe plastika prej metali. Foto: BTA

Снимка
Mjellmat të cilat e kalojnë dimrin në Gjirin e Varnës bëhen atraksion për fëmijë dhe të rritur gjatë muajve të ftohta. Foto: BTA

Снимка
Në shtëpinë e njërit prej mjekëve të parë të diplomuar në qytetin e Plovdivit dr. Stojan Çomakov është renditur eskpozita e përhershme e piktorit të shquar bullgar Zllatju Bojaxhiev. Shtëpia është ndërtuar gjatë periudhës 1858-1860 nga muratorë të Koprivshticës. Foto: BTA
print Printo
Më shumë nga rubrika

Dita në fotografi

Në Muzeun e Telekomunikacionit Kryedrejtori ekzekutiv i “Postave Bullgare” Dejan Dëneshki dhe Ambasadori i Ukrainës në Bullgari Mikolla Balltazhi lëshuan zyrtarisht në qarkullim botimin e parë të përbashkët Bullgaria – Ukraina. Foto: BGNES..

rinovuar më 17-05-22 11.31.PD

Dita në fotografi

Plovdivi është mikpritës i panairit tradicional pranveror të zanateve popullore. Sivjet mbi 80 mjeshtër nga tërë Bullgaria paraqesin gjatë panairit 25 zanate të ndryshme. Foto: BTA Ekspozita “Piktura të përzgjedhura – më të mirën nga..

rinovuar më 17-05-19 2.49.MD

Dita në fotografi

Në qytetin e Vidinit zhvillohet një festival për kulturë autentike, organizuar në kuadrin e një projekti të organizatave joqeveritare nga Bullgaria dhe Rumania. Në të marrin pjesë mjeshtër amatorë – mbajtës të kulturës autentike nga rrethet e..

rinovuar më 17-05-18 3.21.MD