Qendër për analiza dhe marketing: 5 formacione politike hyjnë në parlament

Foto: Arkiv

Në zgjedhjet e ardhshme parlamentare përpara afatit më 26 mars për partinë GERB mbase do të votojnë 20,2%, kurse për “Partinë Socialiste Bullgare për Bullgarinë”-19,8% nga zgjedhësit. Këtë e tregon studimi kombëtar përfaqësive i Qendrës  për analiza dhe marketing. Lëvizjen për të Drejtat dhe Liritë do ta përkrahin 7,4% nga të anketuarit, Patriotët e Bashkuar-6,8%, “Volja”-4,2%. Formacionet e tjera politike mbeten nën minimumin prej 4% nga zërat për hyrje në parlament. Studimi tregon akoma se, të ardhurat e ulëta / sipas 63,5% nga të anketuarit/ papunësia/49,6%/ dhe shëndetësia/42,4%/ janë problemet bazë përpara vendit.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov: Lidhja dhe përmirësimi i kushteve për biznes në Ballkanin Perëndimor janë vendimtare për integrimin e tyre

Në një bisedë telefonike me presidentin serb Aleksandër Vuçiç, kryeministri bullgar Bojko Borisov shqyrtoi përgatitjen e Kryesisë Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian gjatë gjysmës së parë të vitit 2018. Aksent qe vënë mbi temat për lidhjen..

botuar më 17-11-20 4.34.MD

Avokati: Nuk ka dëshmi të drejtpërdrejta se, Hasan Ell Haxh Hasan është kryerësi i atentatit në Sarafovo

Nuk ka dëshmi të drejtpërdrejta kundra kryerësve të atentatit në aeroportin e qytetit Burgas “Sarafovo” që nga viti 2012, gjatë të cilit u vranë 5 turistë izraelit dhe shoferi bullgar Mustafa Kjosov. Këtë e ripohoi avokati zyrtar i të akuzuarit..

botuar më 17-11-20 4.21.MD
Bojko Borisovi në Universitetin për Ekonominë Kombëtare dhe Botërore

Kryeministri Borisov është optimist për pranimin tonë në “dhomën e pritjes” të Eurozonës

Kryeministri bullgar Bojko Borisov mbajti një ligjëratë në Universitetin për Ekonominë Kombëtare dhe Botërore në Sofje me temë: “Bullgaria, Ballkani, Evropa dhe bota”. Pyetjes a Presidenca bullgare e Këshillit të Bashkimit Evropian mund të na..

botuar më 17-11-20 1.00.MD