Dita në fotografi

| rinovuar më 17-04-21 3.52.MD

Снимка
Në qytetin e Bllagoevgradit sot u shënua 166-vjetori i lindjes së heroit të Kryengritjes së Prillit më 1876 – Georgi Izmirliev-Makedonçeto. Festimi filloi me vendosjen e luleve para monumentit në kopshtin e Shkollës së mesme “Georgi Izmirliev”. Sot shtëpia lindëse e heroit vendas, e cila është kthyer në muze, mirëpriti shumë mysafirë. Foto: BTA

Снимка
Me një flashmob të bibliotekarëve dhe të lexuesve të cilët lexojnë duke ecur, Biblioteka “Nikolla Vancarov” e Kërxhallit e provokon te banorët e qytetit interesimin ndaj leximit. “Marshimi i lexuesit” në qendrën e qytetit i tërhoqi shikimet e kalimtarëve. Iniciativa zhvillohet për herë të parë, kurse nga biblioteka shprehën shpresë për tërheqjen e më shumë ndjekësve. Foto: BTA

Снимка
Pas veprimeve madhështore të konservimit dhe të restaurimit u hapën për vizitorë kodrat trake Helvecija dhe Grifoni, të cilat gjenden afër qytetit të Shipkës. Varret e të ashtuquajturës Lugina e Mbretërve Trakë datohen te fundi i shekullit të V-të – fillimi i shekullit të IV-të para Krishtit. Foto: BGNES

Снимка
Në Radion Kombëtare Bullgare u çel ekspozita “Meny për udhëtim”, në të cilën janë paraqitur 25 fotografi nga tërë bota të gërshetuara me poezi hajku. Projekti i bashkon përjetimet e këngëtares operistike Diljana Georgieva dhe të poetit Petër Pavllov nga udhëtimet nëpër vende të ndryshme dhe shpreh këndvështrimin e tyre specifik mbi mjedisin urban dhe natyrën përreth. Foto: BNR

Снимка
Në “Sofje Tech Park” hapi dyer për vizitorë salla më e madhe sportive për ngjitje te ne. Ajo u krijua nga lideri botëror në përpunimin e mureve artificiale të ngjitjes “Walltopia” dhe disponon me 1500 metra katror mure, 19 metra lartësi dhe 117 linja të ngjitjes. Foto: BTA
print Printo
Më shumë nga rubrika

Dita në fotografi

Banka Popullore Bullgare paraqiti një monedhë të argjendtë përkujtimore me mbulesë të pjesshëm të artë  “Han Tervel” nga seria “Mbretërit mesjetarë bullgarë”. Monedha është me nominal prej 10 leva dhe do të lëshohet në qarkullim më 26..

rinovuar më 17-06-23 3.22.MD

Dita në fotografi

Në rezervatin arkitekturor “Plovdivi i Vjetër” zyrtarisht u hap shtëpia e restauruar “Klianti”. Ajo është ndërtuar në mesin e shekullit XVIII-të dhe konsiderohet si njëra nga godinat më të vjetra rilindëse në rezervat. Për renovimin e..

rinovuar më 17-06-22 1.05.MD

Dita në fotografi

Muzeu Arkeologjik i Burgasit tregon ekspozitën e re për stinën turistike. Vizitorët mund të njihen me tri nga thesaret më mbresëlënëse të lidhura me historinë e paraardhësve tanë. Bëhet fjalë për Thesarin e Nadsentmikllosh-it,..

rinovuar më 17-06-21 2.26.MD