Sofja është mikpritëse e konferencës evropiane për rolin e kulturës në integrimin social

Foto: arkiv

Mbi 40 politikanë nga shtetet anëtare të BE-së janë duke shqyrtuar në Sofje rolin e kulturës si motori i integrimit social, inovacioneve sociale dhe dialogut ndërkulturor në qytetet dhe regjionet evropiane. Aktiviteti është organizuar nga Komiteti Evropian i Regjioneve. Mikpritësit nga Bashkia e Kryeqytetit e paraqitin përvojën e Sofjes në administrimin e proceseve kulturore, të financimit të kulturës nëpërmjet partneriteteve publiko-private dhe të rinovimit të hapësirave për aktivitetet kulturore. Sipas të dhënave aktualisht sektorët e kulturës dhe krijimtarisë sigurojnë mbi 80 000 vende pune në Bullgari.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev para OKB-së: Bota gjendet para sfidave të papara deri tani

Në fjalimin e vet në kuadrin e sesionit të 72-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së Presidenti i Bullgarisë Rumen Radev deklaroi se në epokën kur bota gjendet para sfidave të papara deri tani, ka nevojë për një pozitë të qëndrueshme të OKB-së. Ai..

botuar më 17-09-20 8.11.MD

Çdo një i huaj i pestë, që e ka kërkuar statusin e migrantit në Bullgari, është pa arsim

Çdo një i huaj i pestë, që e ka kërkuar statusin e migrantit në Bullgari, është pa arsim, kurse gjysma e të gjithë personave të moshës mbi 18 vjeç, që kanë kërkuar mbrojtje, janë me nivel të ulët të arsimit. Këtë e tregojnë të dhënat e Agjencisë..

botuar më 17-09-20 4.40.MD

Islami radikal është duke u përhapur në mëhallët rome, paralajmëroi Qendra Kombëtare për Zhvillimin e Romëve në Bullgari

Ka informacion se islami radikal është duke u përhapur në mëhallët rome. Këtë e deklaroi në një konferencë shtypi në Agjencinë Telegrafike Bullgare Petko Asenov, kryetari i Qendrës Kombëtare për Zhvillimin e Romëve në Bullgari. Ai deklaroi se do t’i..

botuar më 17-09-20 4.16.MD