Bullgaria dhe Hungaria do të forcojnë bashkëpunimin në fushën e energjetikës

Zonja Zaharieva dhe zoti Sijarto
Foto: BGNES

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva u takua në Bruksel me ministrin e punëve të jashtme dhe tregtisë së Hungarisë Peter Sijarto. Të dy ata diskutuan marrëdhëniet dypalëshe, mundësitë për bashkëpunim më të thelluar në fushën e energjetikës dhe ekonomisë, si dh perspektivat para Ballkanit Perëndimor. Këtë e njoftuan nga Ministria e Punëve të Jashtme. Zonja Zaharieva dhe zoti Sijarto theksuan domosdoshmërinë të shpejtohet puna mbi projektet regjionale energjetike me qëllim të lehtësohet diversifikimi jo vetëm i itinerareve, por edhe i burimeve. Komisioni Evropian tashmë përkrahu nismën bullgare për qendrën ndarëse “Ballkan” e cila të kontribuojë për krijimin e një tregu konkurrues dhe të liberalizuar të gazit. Zëvendës kryeministrja Zaharieva  theksoi planet për ndërtimin e lidhjeve interkonektori dhe terminale për gaz të lëngshëm në rajon.

print Printo
Më shumë nga rubrika

Parlamenti ndërmori masa kundër punëdhënësve jokorrektë

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë ndryshime në Kodin e Punës kundër punëdhënësve, të cilët nuk paguajnë, ose e vonojnë pagimin e pagave. Sipas këtyre ndryshimeve Agjencia Ekzekutive “Krye-inspektorati i Punës” do të ketë të drejtën e dhënies së..

botuar më 17-07-26 12.44.MD

Po vazhdon turneu ballkanik i Ministres së Punëve të Jashtme të Bullgarisë

Pas vizitës së saj në Serbi, sot Ministrja bullgare e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva po e vazhdon turneun e saj ballkanik me bisedime në Shqipëri. Në takimet në Tiranë me Presidentin Ilir Meta dhe me Ministrin e Punëve të Jashtme Ditmir Bushati..

botuar më 17-07-26 9.24.PD

Asociacioni i shkollave bullgare jashtë shtetit feston përvjetorin e tij të dhjetë

Sot Asociacioni i shkollave bullgare jashtë feston përvjetorin e   tij të dhjetë me një konferencë vjetore në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit”. Sipas programit paraprak Ministria e Arsimit dhe Shkencës duhet t’u dorëzojë çmimet e nderit..

botuar më 17-07-26 9.14.PD