Antonia Grigorova vrapoi distancën Kom – Emine për më pak se gjashtë ditë dhe net

Foto: dnevnik.bg

Sportistja e vrapimit malor dhe vrapimit me ski Antonia Grigorova arriti qëllimin e vet – të kalojë distancën midis majës Kom dhe kepit Emine për më pak se gjashtë ditë dhe net. Këtë natë Grigorova mbërriti në bregun e detit, pasi arriti të kalojë 600 km të itinerarit turistik plot sfida në kreshtën e malit Stara Pllanina për 5 ditë, 22 orë dhe 55 minuta. Në këtë mënyrë Grigorova u bë gruaja e parë, e cila e kaloi itinerarin në temp sportiv. Rekordi në trasenë Kom – Emine është i sportistit në orientim Kirill Nikollov – Diezeli, i cili i kaloi 600 kilometrat në fjalë për 4 ditë dhe 13 orë në vitin 2015.

Më shumë nga rubrika

Qeveria mbuloi detyrimet e Federatës së Motoçiklizmit ndaj Federatës Ndërkombëtare

Qeveria mori vendim për livrimin e mjeteve suplementare në buxhetin e Ministrisë së Rinisë dhe Sportit, që të mbulohen detyrimet e Federatës Bullgare të Motoçiklizmit ndaj Federatës Ndërkombëtare. Aktualisht Federata Bullgare e Motoçiklizmit ka borxh..

botuar më 18-03-07 4.23.MD

Dy medalje për bullgarët në Kampionatin Botëror të Skive për gazetarë

Dy medalje të argjendta fitoi ekipi bullgar në Kampionatin Botëror të Skive të Disiplinave Alpine për gazetarë në pushimoren Pamporovo. Te meshkujt medalja e argjendtë është për gazetarin Julijan Stojanov, ndërsa te femrat – për redaktoren në Programin..

rinovuar më 18-02-28 3.48.MD

Federata Bullgare e Boksit ngul këmbë që ky sport të vazhdojë të jetë pjesë e familjes olimpike

Në një letër dërguar Presidentit të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar Tomas Bah Federata Bullgare e Boksit ngul këmbë që boksi të vazhdojë të jetë pjesë e familjes olimpike. Në fillim të muajit Byroja Ekzekutive e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar mori..

botuar më 18-02-28 9.43.PD