Ministri Boill Banov: Një projekt kyç është ruajtja e trashëgimisë kulturore

Foto: BTA

Një projekt kyç është ruajtja e trashëgimisë kulturore, me të cilën është e lidhur drejtpërsëdrejti puna e Institutit Kombëtar mbi ruajtjen e trashëgimisë kulturore. Këtë e tha ministri i kulturës Boill Banov në konferencën e shtypit në lidhje me prioritetet e qeverisë në sferën e kulturës. Një prioritet tjetër kyç janë bibliotekat shoqërore dhe kryerja e standardit të miratuar për ta, i cili ndaj momentit kryhet në 0%, vuri në dukje Banov. Do të ngulmohet dhe mbi ndryshimet në ligjin për industrinë e filmave, të cilët të japin mundësi për një numër më të madh projektesh për vit.


Më shumë nga rubrika
Maksim Minçev

Maksim Minçevi u rizgjodh drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare

Parlamenti njëzëri rizgjodhi Maksim Minçevin drejtor të përgjithshëm të Agjencisë Telegrafike Bullgare. Ai është në këtë post që nga viti 2003. Në vitin 2012 ishte kandidati i vetëm dhe prapë u rizgjodh. Mandati i tij i tanishëm përfundon më 21 dhjetor..

botuar më 17-10-18 11.31.PD

Ekspozita tradicionale për ndërtim dhe pajisje “Strojko” hapi dyert

Nga 18 deri më 22 tetor në Pallatin Kombëtar të Kulturës zhvillohet ekspozita tradicionale “Strojko”. Më se 170 firma bullgare dhe të huaja do të prezantojnë produktet dhe shërbimet e tyre më të reja në këtë ekspozitë të specializuat për arkitekturë,..

botuar më 17-10-18 10.56.PD
Donalld Tusk

Propozim, që gjatë kryesisë bullgare të diskutohen zgjedhjet për Parlamentin e ardhshëm Evropian

Në një letër dërguar liderëve të vendeve anëtare kryetari i Këshillit të Evropës Donalld Tusk bën propozim, që gjatë kryesisë bullgare të diskutohen zgjedhjet për Parlamentin e ardhshëm Evropian. Letra u dërgua në prag të mbledhjes së Këshillit të..

botuar më 17-10-18 10.28.PD