Teprica buxhetore për gjysmëvitin e parë

Foto: arkiv

Këshilli i ministrave pranoi raportin e Ministrisë së Financave për gjashtë muajt e parë të vitit 2017, sipas të cilit teprica buxhetore është prej 1,745 mlrd. leva (892 mlrd. euro). Janë mbledhur 52% prej të ardhurave tatimore, të planifikuara për këtë vit.

Në fund të qershorit rezerva fiskale është 13,2 mlrd leva (6,7 mlrd. euro).

Më shumë nga rubrika

Afro 250 000 vezë bullgare të ndotur me fipronil u konfiskuan nga depot

Afro 250 mijë vezë bullgare të ndotur me fipronill u konfiskuan nga një depo në qytetin Pllovdiv. Një pjesë prej tyre arritën deri te dyqanet, nga ku gjithashtu konfiskohen. Këtë e shpallën nga Drejtoria Krahinore e Ushqimeve. Specialistët saktësuan, se..

botuar më 17-09-19 4.07.MD

Përfundoi ekspedita Black Sea MAP, e cila studioi akuatorinë e Detit të Zi

Ministri i kulturës Boill Banov u njoh me zbulimet sensacionale të anijes studimore “Havira Subsea”. Ekipi i cili përbëhet nga shkencëtarë detarë dhe të nënujshëm u kthye sot nga ekspedita trevjeçare “Bleack Sea MAP”. Ky është një nga projektet më të..

botuar më 17-09-19 3.46.MD
Jurij Çajka (majtas) dhe Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi me Prokurorin e Përgjithshëm të Rusisë Jurij Çajka

Gjatë ditës së dytë të vizitës së tij në Bullgari Prokurori i Përgjithshëm i Rusisë Jurij Çajka u prit në Këshillin e Ministrave nga Kryeministri Bojko Borisov. U shqyrtuan tema të lidhura me sigurinë dhe luftimin e terrorizmit. Borisov u kushtoi një..

botuar më 17-09-19 12.29.MD