Asambleja ligjore e BE-së për Radio dhe Televizion po mblidhet në Sofje

Drejtori i Radios Kombëtare Bullgare Aleksandër Velev
Foto: BTA

Në Sofje filloi mbledhja e Asamblesë së 14-të Ligjore të Bashkimit Evropian për Radio dhe Televizion (EBU), mikpritëse e së cilës është Radioja Kombëtare Bullgare.

Përshëndetje ndaj pjesëmarrësve drejtoi Zëvendësministri i Kulturës Rumen Dimitrov, duke thënë se Bullgaria do të jetë qendra e dialogut dhe kompromiseve të arsyetuara, ku do të argumentohen qëllimet e tregut të vetëm digjital, ku do të mbrohen të drejtat e autorëve dhe të drejtat e tjera të ngjashme në mediat publike.

Në fjalimin e tij gjatë çeljes së mbledhjes drejtori i përgjithshëm Radios Kombëtare Bullgare Aleksandër Velev tha se digjitalizimi është e ardhmja e radios, sfidat e lidhura me digjitalizimin janë të shumta, por njëkohësisht ai jep shumë mundësi dhe përparësi për shërbime më të mira. Sipas tij do të bëhet çmos për implementimin e radios digjitale (DAB+) në tregun bullgar.


Më shumë nga rubrika

Komisariati Suprem i OKB-së për Refugjatët i dërgoi rekomandime Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së duhet t’u kushtojë vëmendje të madhe dy prioriteteve të lidhura me sigurimin e strehimit. Ato janë përgatitja e një vlerësimi më të mirë të nevojës për mbrojtje dhe inkurajimi i solidaritetit më të madh dhe..

botuar më 17-12-18 5.37.MD

Zbuluan një kanal kurd për trafikim njerëzish përmes Bullgarisë

Është neutralizuar një kanal kurd për trafikim migrantësh përmes Bullgarisë drejt Evropës Perëndimore, bëri të ditur Prokuroria e Specializuar. U ngritën akuza kundër shtatë pjesëmarrësve në grupin e organizuar kriminal, kurse katër prej tyre mbeten në..

botuar më 17-12-18 5.24.MD
Liljana Pavllova dhe Boill Banov treguan sot para gazetarëve sallat e meremetuara të Pallatit Kombëtar të Kulturës

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së. Këtë e deklaruan në një takim me gazetarët Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova dhe ai i Kulturës..

botuar më 17-12-18 5.00.MD