Pallatet me apartamente të përmbushura me njerëz dhe shtëpi të braktisura jashtë qyteteve janë një dukuri e shpeshtë në vendin tonë

Foto: chernomore.bg

1.2 milionë banesa në Bullgari janë të pabanueshme dhe nuk mirëmbahen, tregon një raport i Bankës Botërore, i përgatitur me porosi të institucioneve bullgare. Fondi i përgjithshëm i banesave tek ne është rreth 3.9 milionë, që do të thotë se, pothuajse çdo një banesë e tretë është bosh. Banka botërore llogarit se 41% nga bullgarët jetojnë në pallate të përmbushura me njerëz. Tek ekonomitë shtëpiake, të cilat janë në rrezik nga varfëria, gjysma e të gjithë njerëzve, 80% nga fëmijët në moshë nën 18 vjeç dhe 59% nga këta midis 16 dhe 29 vjeç, jetojnë në banesa, të cilat konsiderohen të mbipopulluara. 82% nga shtëpitë, të cilat përdoren prej qiraxhinjve, popullohen po kështu prej tepër shumë njerëzve. Përqindja e shtëpive të braktisura dhe të papopulluara është më e lartë në rajonet fshatare – 43%, derisa në qytetet ajo është rreth 25%. Pjesa më e madhe nga fondi i banesave në Bullgari është përbërë prej godinave të amortizuara familjare për shumë persona, të ndërtuara në epokën e komunizmit. Rreth 2 milionë bullgarë jetojnë në palate parafabrikate të pa mirëmbajtura mirë.

Më shumë nga rubrika

Vizitoni Festën e Gështenjës në fshatin Brezhani

20 tetori është një festë e posaçme në fshatin e rrethit të Simitlisë Brezhani. Bëhet fjalë për festën e njohur të gështenjës. Këtë vit për të nëntën herë me radhë shoqata “Njerëzit dhe traditat” bashkë me banorët e fshatit e organizojnë këtë festë të..

botuar më 18-10-20 10.05.PD

Nadja Kozhuharova: Pa dënime të rënda nuk do ta kufizojmë trafikun dhe eksploatimin e njerëzve

Gjithnjë e më shpesh e quajnë trafikun e njerëzve “robëri bashkëkohore”. Me rastin e 18 tetorit, ditës ndërkombëtare për luftimin e trafikimit të njerëzve në OKB konstatojnë me shqetësim të madh se eksploatimi në rritje – kryesisht ndër..

botuar më 18-10-18 2.30.MD

Çavdar Çotov – mjeshtri i biçikletave të personalizuara

A e mbani mend historinë për Princin e Vogël, i cili mësoi nga dhelpra ç’do të thotë të lidhesh me dikë. “Për mua ti aktualisht je vetëm një djalë, i cili u ngjan qindra djemve të tjerë. Dhe unë nuk kam nevojë për ty. Dhe ti nuk ke nevojë për mua...

botuar më 18-10-16 3.44.MD