Sofja është në pritje të përgjigjes së Beogradit për arrestimin e mjekëve bullgarë

pamje nga Bosilegradi
Foto: www.bulgarnation.com

Ambasadori i Sofjes në Beograd Radko Vllajkov deklaroi se Bullgaria është në pritje të një përgjigjeje të saktë nga Serbia për arrestimin e mjekëve bullgarë në Bosilegrad, kështu qe të jetë e qartë për palën bullgare nëse bëhet fjalë për iniciativë të pushtetit vendas, ose për një qëndrim ndaj tyre në nivel qendror. Ditën e premte tre mjekë bullgarë vizituan falas banorë të varfër të qytetit dhe u arrestuan nga policia për disa orë, sepse nuk kanë licencë për të kryer veprimtari mjekësore në vend. Vllajkov komentoi se ka pasur shkelje formale, por reaksioni i autoriteteve serbe është i tepruar. Sipas Ambasadorit, në nivel qendror ka një qëndrim të mirë të Serbisë ndaj problemeve të bullgarëve etnikë në këtë rajon të vendit, por nuk është e tillë situata në nivel vendas.

Më shumë nga rubrika
Georgi Çollakov

Georgi Çollakov është kryetari i ri i Gjykatës së Lartë Administrative

Georgi Çollakov është kryetari i ri i Gjykatës së Lartë Administrative gjatë 7 viteve në vijim. Në ceremoni nuk ishte i pranishëm Presidenti Rumen Radev, i cili një herë refuzoi ta emërojë Çollakovin dhe nënshkroi urdhrin e emërimit të tij pasi ai u..

botuar më 17-11-22 4.25.MD

Në vitin 2016 janë konstatuar mbi 17 mijë raste të fëmijëve të përzier në konfliktet e prindërve

Kryetarja e Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijës Ofelia Këneva deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare se gjatë vitit 2017 në vijën telefonike kombëtare për fëmijë /116 111/ çdo muaj dërgohen rreth 9000 sinjale për dhunë. Nja 70 sinjale për..

botuar më 17-11-22 3.28.MD

Përkthimet e dokumenteve nga jashtë do të vërtetohen nga noterët në Bullgari

Vërtetimi i nënshkrimit të përkthyesit të dokumenteve nga jashtë do të kryhet nga të gjithë noterët bullgarë dhe jo siç deri tani – nga selia e Ministrisë së Punëve të Jashtme në Sofje. Këtë e parashikojnë ndryshimet e miratuara nga qeveria në..

botuar më 17-11-22 2.49.MD