Kryeministri i Bullgarisë u takua me homologun e tij italian

Kryeministrat Borisov dhe Xhentilloni
Foto: BGNES

Kryesia bullgare e Këshillit të BE-së është një mundësi për avancimin e integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Këtë e tha kryeministri italian Paollo Xhentilloni në një takim me homologun e tij bullgar Bojko Borisov, i cili ndodhet për një vizitë pune në Itali. Të dy kryeministrat diskutuan probleme të lidhura me migrantët në Evropë dhe domosdoshmërinë e një solidariteti më të madh me vendet e vijës së parë, të cilët ndodhen nën presionin e fortë të fluksit të emigrantëve.

Më shumë nga rubrika
Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva

Prokurori i përgjithshëm: S’ka premisa për ekstradimin në SHBA të Zheljaz Andreevit dhe katër bullgarëve të tjerë

Mungon baza ligjore për ekstradimin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të personit Zheljaz Andreev dhe katër kolegëve të tij. Kjo pozitë është deklaruar shprehimisht para palës amerikane – tha Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov pas takimit të..

botuar më 18-04-25 3.09.MD

Qeveria do të pakësojë borxhin e jashtëm deri në 20 për qind të PBB-së

Me rastin e raportit të fundit të Eurostatit për borxhet në BE, sipas të cilit Bullgaria e ka pakësuar borxhin e saj të jashtëm nga 29 për qind në 25,4 për qind prej Produktit të Brendshëm Bruto, Kryeministri Bojko Borisov theksoi se sipas këtij treguesi..

botuar më 18-04-25 12.35.MD
Protesta e muzikantëve nga RKB

Formacionet muzikore të Radios Kombëtare Bullgare sot protestojnë para Këshillit të Ministrave

Protesta e krijuesve të formacioneve muzikore të Radios Kombëtare Bullgare vazhdon ditën e tretë, sot para godinës së Këshillit të Ministrave. Pjesëmarrësit ngulin këmbë, që buxheti i medias të shtohet me një shumë, e cila të lejojë rritjen e..

botuar më 18-04-25 11.37.PD