Suksesi i nxënësve bullgarë në garën botërore të matematikës në Pekin

Foto: news.bnt.bg

Me 5 medalje të argjendta dhe një të bronztë u kthyen nxënësit nga shkolla “Shën Patriark Evtimij” në qytetin Plovdiv nga gara e tetë botërore të matematikës në Pekin. Ata ishin pjesëmarrësit më të rinj në garë, kurse përgatitja e tyre ka zgjatur vetëm 1 muaj. Një pjesë nga ushtrimet ishin mbi një material, të cilin fëmijët akoma nuk e kanë mësuar, sepse jepet në klasat më të larta, por pavarësisht nga kjo arritën sukses. Skuadra e përbërë prej nxënësve të klasës së shtatë, e cila e përfaqëson Bullgarinë në Pekin, është e përbërë prej 5 djemve dhe një vajze. Grupi është formuar përpara 2 vjetëve dhe nuk është specializuar në matematikë.

Më shumë nga rubrika

Shkolla bullgare në Bratislavë mbushi 70 vjet

Gjatë nëntorit të vitit 1948 në Bratislavë hapi dyer shkolla e dytë bullgare, që të bëhet mbrojtësja e shpirtit bullgar, kulturës dhe traditave në qendër të Evropës. 44 nxënësit e parë, të cilët e mbaruan shkollën, ishin fëmijë të kopshtarëve..

botuar më 18-05-25 1.24.MD

Iluministi i sotëm është një njeri me zemër të madh, me durim dhe me vullnet për fitore

Dita e Arsimit dhe Kulturës Bullgare dhe e Shkrimit Sllav – 24 Maji është një nga pak festat tek ne, të cilat nuk na kundërvë në diskutimet e përjetshme midis përkrahësve dhe kundërshtarëve. Është fakt, se asnjë politik deri tashti nuk i ka lejuar..

botuar më 18-05-24 11.25.PD

Detyra më e rëndësishme e mediave publike është të thonë të vërtetën

Financimi i pamjaftueshëm, zhvillimi digjital dhe angazhimi i publikut të ri janë sfidat, para të cilave qëndrojnë të gjitha mediat publike në Evropën Juglindore – u bë e qartë gjatë kohës së forumit të organizuar nga Radioja Kombëtare Bullgare...

botuar më 18-05-21 4.01.MD