Olimpiada ndërkombëtare për arte dhe vallëzime mbledh në Sofje 600 pjesëmarrës

Më se 600 janë pjesëmarrësit e Olimpiadës Ndërkombëtare të të rinjve për arte dhe vallëzime. Ajo është pjesë e një projekti gjeostrategjik kulturor, bashkë me aktivitetin humanitar ballkanik “Arti për fëmijët, arti për shëndetin!”.

Ngjarjet do të zhvillohen në Sofje nga 9 deri më 10 dhjetor. Nisma qëllon zhvillimin e marrëdhënieve miqësore dhe traditave ndërmjet shteteve ballkanike, Evropës dhe Rusisë me një theks të posaçëm mbi fëmijët dhe të rinjtë. Pjesëmarrësit janë nga Bullgaria, Serbia, Bosnjë e Hercegovina, Greqia, Rusia, Bjellorusia, Maqedonia, Mali i Zi dhe Kazakistani.


Më shumë nga rubrika

Kryeministri bullgar do të jetë për vizitë në Rusi më 30 maj, bëri të ditur Kremlini

Vizita e Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov në Rusi do të mbahet më 30 maj, bëri të ditur TASS, duke u mbështetur te fjalët e Jurij Ushakovit, ndihmësi i Presidentit rus Vladimir Putin. Më 30 maj presim për vizitë pune Kryeministri i Bullgarisë..

botuar më 18-05-23 5.19.MD

Borisov dhe Zaev do të përulen së bashku para varrit të Shën Kirilit në bazilikën “Santa Maria Maggiore”

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Romë më 24 maj dhe në audiencë te Kreu i Kishës Rimokatolike Tërëshenjtëria e tij Papa Fraçesku më 25 maj. Rasti i vizitës është shënimi i 24 majit - Ditës së Shkrimit Sllav dhe Kulturës Bullgare. Për..

botuar më 18-05-23 5.13.MD

Domaini në alfabetin cirilik .ею – gjithnjë e më i njohur

Domaini në alfabetin cirilik .ею po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh edhe gjatë vitit të dytë pas krijimit të tij para dy vitesh. Domainet .ею tashmë janë pothuajse 2000, kurse numri i përgjithshëm i damaineve të regjistruara në alfabetin..

botuar më 18-05-23 4.31.MD