Shkencëtarët e Akademisë Bullgare të Shkencave janë gati për protesta të reja

Foto: BGNES

Sindikatat në Akademinë Bullgare të Shkencave dhe në Akademinë e Bujqësisë shpallën se janë gati për një varg protestash, në se nuk plotësohet kërkesa e tyre për financim suplementar akoma gjatë këtij viti.

Në një deklaratë, të drejtuar Presidentit, qeverisë dhe Përfaqësisë së Komisionit Evropian tek ne, ata insistojnë që nga teprica e rezervës së Këshillit të Ministrave të lëshohen 19 miliona euro për Akademinë e Shkencave dhe 7,5 mln. euro për Akademinë e Bujqësisë.

Më shumë nga rubrika

Kreu i Shtetit Rumen Radev: Çmimi Ndërkombëtar i Dukës së Edinburgut zhvillon të rinj të përgjegjshëm për të ardhmen

Shtatë të rinj bullgarë morën nga Presidenti Radev distinktivë të artë dhe certifikata prej Çmimit Ndërkombëtar të Dukës së Edinburgut. Dekorata dorëzohet për zhvillim të personalitetit dhe arritje. Çmimi ka tri nivele – bronz, argjend dhe ar. Në çdo..

botuar më 18-09-21 7.15.MD

Bojko Borisov: Bullgaria do të lehtësojë eksportin e armës pneumatike dhe të gjuetisë

Shteti do të lehtësojë procedurat administrative, të lidhura me prodhimin e armëve pneumatike dhe të gjuetisë. Këtë e tha në Gabrovo Kryeministri Bojko Borisov në hapjen e një prodhimi të ri në uzinën për komponentë për armë sportive dhe të gjuetisë të..

botuar më 18-09-21 5.26.MD
Çarshia e Samovodenes në Veliko Tërnovo

Veliko Tërnovo na fton në Festivalin e Zejeve Tradicionale

Katër ditë – nga sot deri më 24 shtator, do të vazhdojë Festivali i Zejeve “Nata e Çarshisë së Samovodenes" në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo. Në aktivitet, i cili gërsheton të kaluarën dhe të tanishmen në zejet, traditat, muzikën dhe në..

botuar më 18-09-21 4.27.MD