Dekoratat prej lulesh do t’i gëzojnë vizituesit e Sofjes gjatë Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Foto: news.bnt.bg

Një figurë e ngjyrshme me logon e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së i mirëpret miqtë e Sofjes që në Aeroport. Për këtë qëllim janë mbjellë 2 800 shkurre dhe mbi 7 000 lule.

Në vendet kyçe të kryeqytetit janë mbjellë mbi 100 000 qepore, mbi 5000 shkurre gjithmonë të blerta dhe 30 vishnja japoneze. Ato janë pjesë e katër figurave të ngjyrshme tematike kushtuar Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së. Pritet që ato të lulëzojnë që gjatë pranverës së hershme.

Më shumë nga rubrika

Duhet një politikë e posaçme shtetërore për fshatin bullgar, është e mendimit Zëvendëspresidentja Ilijana Jotova

“Shteti është ai, i cili duhet ta ndihmojë fshatin bullgar në zhvillimin e tij, që të mund të mbeten atje njerëzit e rinj” – këtë e bëri të ditur Ilijana Jotova në fshatin e Silistrës Profesori Ishirkov. Atje u zhvillua një ceremoni e posaçme me rastin..

botuar më 18-04-21 11.40.PD

90% nga bullgarët i konsiderojnë produktet malore si të pastra dhe shëndetësore

Më shumë se 60% prej bullgarëve kategorikisht e përkrahin aplikimin e termit për cilësi ”produkt malor”. 27% mendojnë se kjo do të çojë deri në një efekt të mirë, kurse mezi 3% janë kundra, tregon studimi kombëtar sociologjik i agjencisë AFIS. Studimit..

botuar më 18-04-21 10.20.PD

Të mos të ndihemi si njerëz pa gojë, apeloi Desisllava Stefanova – Bullgarja e Vitit e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit

Për vit të 9 të radhës Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit dha çmimin Grua e Vitit. Të nominuar për çmimin në emër të Shenjtores Zllata Mëglenska qenë 15 bullgare nga e gjithë bota, të cilat i edukojnë fëmijët e bashkatdhetarëve tanë..

botuar më 18-04-20 1.58.MD