Rumen Radev: Kemi ambicien që Bashkimi Evropian të jetë më i fortë pas fundit të Presidencës Bullgare

Foto: eu2018bg.bg

Presidenti Rumen Radev deklaroi në takimin me Kryetarin e Komisionit Evropian Zhan-Klod Junker se, Bashkimi Evropian duhet të jetë akoma më i fort pas përfundimit të Presidencës Bullgare. Ai nënvizoi, se institucionet bullgare do të punojnë aktivisht dhe të bashkuar për realizimin e këtij qëllimi. Kryetari i Komisionit Evropian ripohoi përkrahjen e tij lidhur me përpjekjet e Bullgarisë të forcojë perspektivën për integrimin evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Rumen Radevi dhe Zhan Klod Junker shqyrtuan veprimet e ndërmarra gjatë vitit të fundit për përforcimin e mbrojtjes së përbashkët evropiane. Presidenti deklaroi gatishmërinë e vendit tonë të marrë pjesë në projekte të ardhshme të përbashkëta në sferën e industrisë ushtarake, shkencës dhe ndërtimit strategjisë së përbashkët të shteteve anëtare në fushën e mbrojtjes.


Më shumë nga rubrika

Kisha Ortodokse Bullgare drejtoi apel që parlamenti të mos të ratifikojë Konventën e Stambollit

Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare i drejtoi apel parlamentit me një adresatë zyrtare të mos të ratifikojë Konventën e Këshillit të Evropës për evitimin dhe luftë me dhunën kundra grave dhe dhunës shtëpiake” të njohur akoma si konventa e..

botuar më 18-01-22 1.29.MD
Margaritis Shinas

Nuk ka shkaqe objektive Bullgaria dhe Rumania të mos jenë pjesë nga Shengeni

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare zëdhënësi i Komisionit Evropian Margaritis S’hinas tha, se nuk ka shkaqe objektive Bullgaria dhe Rumania të mos jenë pjesë nga Hapësira e Shengenit. Ai theksoi, se gjatë presidencës evropiane Bullgaria..

botuar më 18-01-22 11.12.PD

Sofja është mikpritëse e takimit të kryetarëve të komisioneve mbi çështjet evropiane të Parlamenteve të Bashkimit Evropian /KOSAK/

Sofja është mikpritëse e takimit të kryetarëve të komisioneve mbi çështjet evropiane të Parlamenteve të Bashkimit Evropian /KOSAK/. Me të fillon matja parlamentare e Presidencës Bullgare   të Këshillit të Bashkimit Evropian. Në përshëndetjen e vet..

botuar më 18-01-22 10.52.PD