Për Evropë është me rëndësi që Turqia të respektojë marrëveshjen për migrantët

Kryeministri Bojko Borisov
Foto: BGNES

Kryeministri Bojko Borisov nënvizoi para gazetarëve se respektimi i marrëveshjes për ndalimin e fluksit të migrantëve nga ana e Turqisë është me rëndësi të madhe për Evropën.

Do të kërkojmë mënyra për përmirësimin e marrëdhënieve ndërmjet BE-së dhe Turqisë, sepse Turqia është fqinja tonë më e madhe, nënvizoi Borisovi. Ai shpjegoi se Turqia nuk është ndër shtetet e ftuara në Samitin e muajit maj në Sofje, në të cilin do të jenë të pranishëm liderët e BE-së dhe të shteteve të Ballkanit Perëndimor, sepse kështu do të zhvendoset aksenti i bisedimeve.


Më shumë nga rubrika

Sot kisha kremton Shën Andonin e Madh

Ditën e sotme (17 janar) Kisha Ortodokse Bullgare ia kushton Shen Andonit të Madh. Festa quhet nga populli Dita e Andonit dhe në të njerëzit kryejnë rite të ndryshme për parandalimin e sëmundjeve dhe për shëndet. Festrojnë ata që mbajnë emrat..

botuar më 19-01-17 9.57.PD

Ekaterina Zaharieva: Bullgarët që jetojnë prej vitesh në Britaninë e Madhe nuk do të kenë problem me mbetjen e tyre për shkak të Brexitit

Ministria e Punëve të Jashtme po përgatiti një fushatë të madhe informative nëpërmjet së cilës të informojë të gjithë bullgarët si të veprojnë në skenarët e ndryshme për Brexit. Këtë e bëri të ditur Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme..

botuar më 19-01-16 6.58.MD

Raport i BNR: Radio Bullgaria luajti rol të rëndësishëm si burim i informacionit për kryesinë bullgare të BE-së

Një rekord absolut prej 1 milionë dëgjuesve brenda një jave ka shënuar Radioja Kombëtare Bullare. Këtë e shpalli Drejtori i Përgjithshëm i Radios shoqërore Aleksandër Velev në një mbledhje të Këshillit të mediave elektronike. Ai prezantoi raportin për..

botuar më 19-01-16 4.42.MD