Festivali i verës “Vilja e artë” po zhvillohet në Melnik

Foto: BGNES

Melnik është qyteza bullgare e shquar me verërat më të mira të llojit Mavrud. Prodhimtarisë tradicionale të verërave i është kushtuar festivali “Vilja e artë”. Sipas traditës ai zhvillohet çdo vit në qytetin jugor Melnik në mesin e shkurtit dhe në të prezantohen verërat më cilësore të prodhuara në kantinat e rajonit.

Më 11 dhe 12 shkurt banorët dhe mysafirët e Menikut do të degustojnë verëra cilësore. Festivali do të çelet me një ceremoni të krishterë për bereqet dhe sipas traditës verërat do të konkurrojnë në disa kategori. Vera e qytetit Melnik është aq e shquar tek ne dhe jashtë shtetit për shkak të cilësisë së rrushit që rritet vetëm në këtë rajon.

Më shumë nga rubrika
Снимка: БГНЕС

“Përrallat që udhëtojnë” i ftojnë njerëzit për t’i hapur zemrat e tyre ndaj fëmijëve-refugjatë

“ Kur isha vajzë e vogël nuk e dija asgjë për Palestinën dhe isha e sigurt se kam lindur në Liban. Më bëri përshtypje se nëna ime gjithmonë mbante me vete një kartë blu identiteti. Atje ishte shkruar “refugjat”. Atëherë e kuptova shkakun se pse..

botuar më 19-01-15 4.15.MD

Paqja – faktori më i rëndësishëm për ekzistencën e Evropës

„ Evropa po ndodhet në udhëkryq dhe e mira kur ndodhesh në udhëkryq është se mund të zgjedhësh rrugën e drejtë. Por ekziston rreziku që të nisësh në rrugën e gabuar ”, tha gjatë diskutimit “Tri perspektivat për të ardhmen e Evropës së bashkuar”..

botuar më 19-01-15 3.14.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Zyrtarizohet emri “Republika e Maqedonisë së Veriut” Pas amendamenteve kushtetuese të miratuara nga Kuvendi në Shkup, Republika e Maqedonisë tashmë zyrtarisht quhet Republika e Maqedonisë së Veriut. Në sfondin e protestave me një..

botuar më 19-01-14 2.23.MD