I vetmi i këtij lloji “Sallon i Muzeve” paraqet një seleksionim të posaçëm prej koleksionesh të muzeve dhe galerive

Foto: BGNES

Mbi 40 muze regjionalë dhe kombëtarë dhe disa galeri nga mbarë Bullgaria do të paraqiten në “Sallonin e Muzeve”, i cili është i pari i këtij lloji. Ai do të zhvillohet në periudhën 3-5 mars në Pallatin Kombëtar të Kulturës, ku në një sipërfaqe prej 500 metrash katrorë do të prezantohet një seleksionim i posaçëm prej koleksioneve të muzeve dhe galerive. Ideja është që të mund të njihemi në një vend me veprimtarinë e institucioneve muzeore bullgare, të cilat kanë një rol kyç në popullarizimin e trashëgimisë së pasur historiko-kulturore të vendit tonë.

Ndër pjesëmarrësit në “Sallon” janë muze arkeologjikë, etnografikë, historikë, regjionalë, si dhe shtëpi-muze nga Sofja, Plovdivi, Ruse, Bllagoevgrad, Smoljan, Pernik, Vraca, Karllovo etj. Vepra të veta do të paraqitin edhe Galeria Kombëtare e Arteve Figurative, Galeria e Qytetit për Artet Figurative “Boris Georgiev” në Varna, si dhe Galeria e Arteve Figurative në Ruse. “Salloni i Muzeve” është pjesë e programit zyrtar kombëtar të Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së.

Më shumë nga rubrika

Piktorë nga katër shtete bënë 3D-piktura për Botërorin e volejbollit

Tetë piktorë nga katër shtete pikturuan vizatime 3D kushtuara Kampionatit Botëror të volejbollit. Ndeshjet e grupit “B” të kampionatit, në të cilat luajtën skuadrat e Brazilit, Kanadasë, Francës, Egjiptit, Kinës dhe Holandës, u zhvilluan në qytetin..

botuar më 18-09-24 12.10.MD

Kamen Vodeniçarov: Në filmin tonë për Sofjen tregojmë patriotët e vërtetë dhe ndërtimtarët e Bullgarisë bashkëkohore

Dokumentari “105 minuta në Sofje – historia e qytetit” tregon për ngjarje të rëndësishme nga historia tetëmijë-vjeçare të kryeqytetit të sotëm bullgar. Në këtë udhëtim në kohë ka gërmime arkeologjike, zgjidhje të mençura të problemeve urbanistike,..

botuar më 18-09-20 3.22.MD

Kumbimi i festivalit të XIV i Festivalit botëror të filmit vizatimor

Qendra e kongreseve dhe festivaleve në qytetin bregdatar Varnë (Bullgari Verilindore) ishte mikpritëse e edicionit të katërmbëdhjetë të Festivalit botëror të filmit vizatimor. „ Ky është një art aq i lirë, me aq shumë autorë kureshtarë,..

botuar më 18-09-18 4.00.MD