Projekti “Misioni Bullgaria” do të popullarizojë historinë bullgare

Nikollaj Ovçarov, Perperikon
Foto: arkiv

Projekti “Misioni Bullgaria” do të popullarizojë historinë bullgare në botë. Iniciativa do të realizohet në Rusi, Armeni, Belgjikë, Kinë, Greqi, Qipro, Hungari, Slloveni dhe Sllovaki. Në kuadrin e tij leksione do të mbajnë arkeologu profesor Nikollaj Ovçarov dhe historiani profesor Pllamen Pavllov. Moldavia është vendi i parë nga i cili më 17 mars fillon realizimi i projektit. Leksionet do të shqyrtojnë historinë bullgare gjatë periudhës parahistorike, kolonizimin e qyteteve bregdetare nga grekët, formimin e shtetit bullgar, pranimin e fesë së krishtere, krijimin dhe përhapjen e alfabetit cirilik.

Më shumë nga rubrika
Kryeministri bullgar Sotir Cacarov

Prokuroria bullgare dhe ajo shqiptare nënshkruajnë një memorandum për bashkëpunim

Kryeprokurorja e Shqipërisë Arta Marku sot dhe nesër është për vizitë zyrtare në Sofje me ftesë të homologut të saj bullgar Sotir Cacarov. Pritet që të nënshkruhet memorandum për mirëkuptim dhe bashkëpunim në dhënien e ndihmës juridike ndërkombëtare dhe..

botuar më 18-09-26 11.53.PD
Muzeu

Sot shënojmë Ditën Evropiane Gjuhëve

Institucionet kulturore dhe ambasadat në Bullgari sot përsëri shënojnë bashkërisht   Ditën Evropiane të Gjuhëve. Sivjet “Panairi tradicional i gjuhëve” është në muzeun e kryeqytetit  “Toka dhe njerëzit” dhe i është kushtuar  trashëgimisë kulturore...

botuar më 18-09-26 10.36.PD

Kryeministri Borisov bisedoi me Presidentin turk Rexhep Erdogan

Në kuadrin e sesionit të 73-të të OKB-së Kryeministri Bojko Borisov dhe Presidenti turk Rexhep Erdogan shqyrtuan bashkëpunimin dypalësh dhe kontributin e Turqisë për kufizimin e rrymës së migrantëve në kufirin bullgar. U vlerësua lart aktivizimi i..

botuar më 18-09-26 10.31.PD