“O re e kthjellët, e bardh” – turneu i lamtumirës i këngëtares Silvi Vartan

Foto: BGNES

Silvi Vartan - grand dama e muzikës franceze, e cila është me prejardhje bullgare po bëhet gati për koncerte të mëdha në qytetet Sofja dhe Varna. Gjatë muajit prill më 19 dhe 21 ajo kthehet në vendin tonë me turneun e vet të fundit për karrierën e saj muzikore. Tanimë kaluan 28 vjet pas koncertit të saj të parë në Bullgari, i cili u kthye në një buj, kurse mijëra spektatorët u përlotën kur ajo këndoi këngën e njohur “O re e kthjellët, e bardh”. Turneu i tanishëm është i titulluar "Forever Sylvie" dhe prezanton krijimtarinë e Silvi Vartanit gjatë 50 viteve të kaluara. Koncerti i parë nga turneu qe në sallën e Parisit "Le Grand Rex" dhe i qe përkushtuar krejtësisht legjendës franceze Xhoni Holidej - ish bashkëshorti i saj dhe partner në skenë.

Historia e Silvi Vartanit është e njohur nga brezat e bullgarëve të shumtë. Që të gjithë kanë dëgjuar për vajzën 7 vjeçe  me flokë të verdha, e cila iku nga Bullgaria me prindërit e vet, vite të tëra me radhë jetonte pa shtëpi të vet, por fati ishte dashamirës ndaj saj dhe e ktheu në një nga këngëtaret më të dashura të Kontinentit të Vjetër. Lavdia dhe suksesi nuk e kanë ndryshuar me asgjë Silvi Vartanin. Dhe sot bullgarët e konsiderojnë si një grua shumë e hapur dhe e sinqertë, por vet ajo ka qëndruar fort mbi tokë. “Nuk ka problem të më flisni në gjuhën bullgare. Për mua është e vështirë të flas, por e kuptoj shumë mirë gjuhën bullgare”, këto janë fjalët me të cilat Vartan fillon bisedën e saj me adhuruesit e vet nga Bullgaria.

Më shumë nga rubrika

Buzëqeshje të shumta dhe frymë festive

Për këngëtarët e vegjël nga kori i fëmijëve “Bodra pesen” nga qyteti Shumen muaji dhjetor është i përmbushur me ngjarje të shumta. Kori është themeluar përpara 55 vjetëve nga profesoresha Veneta Viçeva, dhe kori ka pranuar si datë për ditëlindjen..

botuar më 18-12-11 12.41.MD
Dekorimi i Michael Butten, Joan Dimçovski dhe Samuell Sollomon.

Takime profesionale dhe emocione të mëdha në Festivalin Ndërkombëtar të Kitarës në qytetin Pleven

Para disa ditëve në qytetin Pleven përfundoi edicioni i katërt i Festivalit Ndërkombëtar të Kitarës “Pleven Guitar Festival”. Themelues dhe drejtor artistik është Nikollaj Mihajllov – pedagog i ri i kitarës klasike, interpretues, autor i muzikës..

botuar më 18-12-07 9.00.PD

“Vaishnav Jan To” po e rrotullon botën për nder ndaj Mahatma Gandit

Njeriu i mirë është ai, i cili ndien dhimbjen e të tjerëve, i ndihmon njerëzit të cilët jetojnë në varfëri dhe nuk e lejon krenarinë të pushtojë vetëdijen e tij... Ai asnjëherë nuk do të thotë një gënjeshtër... Në vetëdijen e tij bashkëjetojnë që..

botuar më 18-12-06 10.25.PD