Bojko Borisov: “Izraeli është një mik, në të cilin mund të mbështetemi”

| rinovuar më 18-06-13 6.43.MD
Foto: BTA

Në kuadrin e vizitës së vet në Izrael Kryeministri bullgar Bojko Borisov shqyrtoi me homologun e tij izraelit Benjamin Netanjahu mundësitë për bashkëpunim në fushën e sigurisë dhe prodhimin eventual në sferën e mbrojtjes. Marrëdhëniet dypalëshe u caktuan si tradicionalisht të mira.

Kryeministri Netanjahu e falënderoi Bullgarinë për përkrahjen e saj dhe mbrojtjen e interesave të Izraelit në forume të ndryshme ndërkombëtare edhe në kuadrin e BE-së. Izraeli është një partner strategjik i Bullgarisë në fushën e ekonomisë, financave, energjetikës, turizmit dhe bujqësisë. Bashkëpunim ka edhe në lëmin e teknologjive të larta dhe të sigurisë.

“Për ne Izraeli është një mik, në të cilin mund të mbështetemi”, tha kryeministri Borisov. Në takimin e tij me Presidentin e Izraelit Reuven Rivlin u diskutua situata në Lindjen e Mesme.

Kryeministri bullgar u takua me liderin e opozitës parlamentare Isaak Hertsog. Borisovi e falënderoi Kuvendin e Izraelit (Knesset) për ndihmën në lidhje me hartimin dhe diskutimin publik të Ligjit bullgar kundër terrorizmit.

Gjatë vizitës u bë e qartë se në shtator në Sofje dhe në Tel Aviv pritet se do të inaugurohen monumente kushtuara përvjetorit të 75-të të shpëtimit të hebrenjve bullgarë.

Në takimin e tij me Patrikun e Jerusalemit Theophilos III Bojko Borisovi u dekorua me Urdhrin e Kalorësit të Jerusalemit. Kryeministri bullgar informoi Patrikun për rinovimet e bëra në kishat bullgare brenda dhe jashtë shtetit dhe pastaj u përkul para Varrit të Shenjtë.


Më shumë nga rubrika

Drejtoresha ekzekutive e Agjencisë së Regjistrimit Zornica Daskallova dha dorëheqje

Drejtoresha ekzekutive e Agjencisë së Regjistrimit Zornica Daskallova dha dorëheqje, e cila u pranua nga Ministrja e Drejtësisë Cecka Caçeva. Këtë e bëri të ditur Ministria e Drejtësisë pak pas takimit të Kryeministrit Bojko Borisov me Ministren Caçeva...

botuar më 18-08-17 5.32.MD

12 destinime kulinare dhe të verës e kthejnë Bullgarinë në destinacion tërheqës turistik gjatë tërë vitit

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova dhe përfaqësues të autoriteteve vendore, të sektorit turistik dhe të atij bujqësor shqyrtuan në një tryezë të rrumbullakët në Burgas një projekt për 12 destinime kulinare dhe të verës. Numri i tyre nuk është..

botuar më 18-08-17 3.44.MD

Filmi bullgar “Aga” mori dekoratën për film më të mirë në festivalin në Sarajevë

Filmi bullgar “Aga” i regjisorit Millko Llazarov fitoi dekoratën për film më të mirë në Festivalin e Filmave në Sarajevë. Juria e festivalit, e kryesuar nga regjisori iranian Asgar Faradi, ia dha çmimin “Zemra e Sarajevës” për film më të mirë,..

botuar më 18-08-17 2.46.MD