Filloi një stërvitje e përbashkët ushtarako-ajrore bullgaro-amerikane

Foto: www.md.government.bg

Nga 10 deri në 21 korrik në aviobazën Krumovo, Bullgari Jugore, zhvillohet stërvitja e përbashkët bullgaro-amerikane “Vera Trake”. Nga ana bullgare në stërvitjen ajrore bëjnë pjesë personeli, teknika e aviacionit dhe forcat kundërajrore. Gjatë përgatitjes së përbashkët bullgaro-amerikane janë planifikuar fluturime taktike në lartësi të vogël, desant taktik ajror, zbulim vizual ajror etj.

Më shumë nga rubrika

Liljana Pavllova mori çmim për Bullgarinë në Forumin Ekonomik të Vjenës

Ministrja për Presidencën Bullgare të Këshillit   të Bashkimit Evropian Liljana Pavllova, morri në emër të Bullgarisë  çmimin prestigjioz Vjetor të forumit ekonomik të Vjenës në ceremoninë e sotme. Çmimi i jepet vendit tonë si partner i forumit..

botuar më 18-11-19 7.12.MD

Ekspedita antarktike bullgare arriti ishullin Livingstën

Shefi i ekspeditës së 27 antarktike Bullgare profesori Hristo Pimpirev njoftoi se, anija e OneОcean Expedition ka ankoruar në gjirin Jugor të ishullit Livingstën. Deti relativisht i qetë dhe mungesa e blloqeve të mëdha prej akulli lejuan zbarkimin..

botuar më 18-11-19 6.58.MD
Ministri i Ekonomisë Emill Karanikollov

Një biznes forum i madh bullgaro-turk u zhvillua në Sofje

Investimet turke në Bullgari janë afro 1 miliardë euro për 20 vjetët e fundit. Këtë e deklaroi ministri i ekonomisë Emill Karanikollov, i cili inauguroi bashkërisht   me ministren e tregtisë të Turqisë zonja Ruhsar Pekxhan një biznes forum..

botuar më 18-11-19 5.58.MD