Bullgarët me depozita bankare mbi 1 milion leva janë 826

Ndërtesa e Bankës Popullore Bullgare
Foto: arkiv

Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare për një vit akoma 83 persona në Bullgari janë bërë milionerë. Numri i titullarëve të llogarive bankare me shuma mbi një milion leva (500 mijë euro) është rritur me nga 7 për muaj dhe tashmë është 826 veta. Në të njëjtën kohë po vihet re tendenca e uljes së numrit të depozitave më të vogla. Për një vit titullarët e llogarive me më pak se 1000 leva në to (500 euro) janë bërë 389 mijë më pak.

Më shumë nga rubrika
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova: “Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar

“Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar. Pjesëmarrja e Bullgarisë dhe e vendeve partnere është me interes reciprok.” Këtë e tha ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së..

botuar më 18-10-16 6.44.MD

Temenuzhka Petkova: “Punojmë për ruajtjen e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok”

Stabiliteti i sistemit energjetik dhe ruajtja e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok” janë ndër prioritetet kryesore në degën energjetike. Këtë tezë e përkrahën ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova, udhëheqës të shoqatave shtetërore..

botuar më 18-10-16 5.51.MD

Bullgaria është e para në BE-në për nga numri i njerëzve të kërcënuar nga varfëria

Gjatë vitit 2017 afro 112.9 milion veta, ose 22.5 për qind nga popullsia në BE-në ishte e kërcënuar nga varfëria ose përjashtimi social. Këtë e tregojnë të dhënat e Evrostatit. Për Bullgarinë të rrezikuarit janë 38.9 për qind, gjë që na radhit në vendin..

botuar më 18-10-16 5.18.MD