Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Indeks ekstrem është në fuqi për 8 krahina të Bullgarisë

Instituti Kombëtar i Meteorologjisë dhe Hidrologjisë shpalli për sot, 20 gusht, indeks ekstrem të rrezikut të zjarrit në një pjesë prej territoreve të krahinave të qyteteve Montana, Pleven, Vraça, Veliko Tërnovo, Ruse, Dobriç, Loveç, Pazarxhik. Në ato..

botuar më 19-08-20 10.29.PD
Shefi i Mbrojtjes i Bullgarisë gjen. Andrej Bocev

Bullgaria do të vazhdojë të jetë e angazhuar me përgatitjen e ushtarakëve maqedonas

Shefi i Mbrojtjes gjeneral Andrej Bocev u prit në Shkup nga Presidenti i Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski. Bocev deklaroi se Bullgaria do të vazhdojë t’i përkrahë forcat e armatosura maqedonase në përpjekjet e tyre për integrim të shpejtuar..

botuar më 19-08-19 3.15.MD

“Rosatom” parashtroi kërkesë për pjesëmarrje në zgjedhjen për investitor të centralit atomik “Belene”

Në kuadrin e procedurës për zgjedhjen e investitorit strategjik të projektit për centralin atomik “Belene” të shpallur më 22 maj 2019 korporata shtetërore ruse parashtroi kërkesë për pjesëmarrje në procedurën në fjalë brenda afateve të shpallura...

botuar më 19-08-19 2.02.MD