Një punonjës i Agjencisë së Sigurimit i akuzuar për tregti me objekte me vlerë historike dhe kulturore

Foto: BTA

Një punonjës i Agjencisë Shtetërore të Sigurimit Kombëtar dhe akoma 3 persona të tjerë po ndodhen në paraburgim me akuzë për tregti me objekte me vlerë historike dhe kulturore.

Në shtëpitë e tyre janë gjetur artefakte të arta – dy byzylykë, një stoli dhe një kurorë, që datojnë që në shekullin e katërt para Krishtit. Vetëm një nga këto artefakte duhej shitur për 2 mln. euro.

Ekspertë ndërkombëtarë do ta vlerësojnë thesarin.


Më shumë nga rubrika

Në lidhje me zhvillimet në Ngushticën e Kerçenit, zëvendës kryeministrja Zaharieva tha, se asnjeri nuk dëshiron rritjen e tenskionit

Asnjeri nuk dëshiron rritjen e tensionit, tha zëvendës kryeministrja Ekaterina Zaharieve në lidhje me zhvillimet në Ngushticën e Kerçenit. Deklaratën ajo e bëri para gazetarëve bullgarë në kuluaret e Këshillit të BE-së për punët e jashtme në Bruksel...

rinovuar më 18-12-10 6.23.MD

OKB-ja miratoi pako për migracionin, Bullgaria abstenoi

Konferenca e OKB-së në Marok miratoi një pako për migracionin në praninë e liderëve të afro 150 vendeve. Bullgaria dhe vende të tjera të BE-së u përmbajtën të përkrahin dokumentin. Në korrik të gjitha vendet-anëtare të OKB-së, veç ShBA-së, finalizuan..

botuar më 18-12-10 4.08.MD
Krasimir Kënev

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara u bënë “Njeriu i Vitit”

Prindërit e fëmijëve me aftësi të kufizuara morën dekoratën e madhe “Njeriu i Vitit 2018” e cila jepet nga Komiteti Bullgar i Helsinkit. Çmimet sipas traditës dorëzohen Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, e cila shënohet më 10 dhjetor...

botuar më 18-12-10 3.53.MD