Svilen Noev prezanton albumin e vet “Different”

„Besoj se muzika ime do të prekë sa më shumë njerëz”

Foto: arkiv personal

Svilen Noev, vokalisti i bandës “Ostava” prezantoi në kryeqytet albumin e tij të të parë solo me titull “Different”. Që nga fillimi i verës në radiot bullgare dhe në platforma të ndryshme në internet mund të dëgjohet dhe të shihet singli pilot “Beautiful” dhe spoti i tij. Muzikanti tashmë është gati edhe me spotin zyrtar të këngës “Different”.

Albumi doli në treg para pak kohe – tha ai. Singli pilot ;sht; “Different” (“I ndryshëm“), dhe prandaj tërë projekti quhet kështu. Ideja ime ishte që të nënvizoj dallimet me këtë që e bëj me bandën “Ostava” tashmë 20 vjet.”Different” tingëllon në mënyrë të veçantë për disa arsye: nuk është aq melankolik, s’ka aq shumë kitara, ambienti akustik është i ndryshëm. Stili i albumit është më afër muzikës indi dhe pop. Në këtë projekt përdor instrumente të ndryshme – banxho, mandolinë, saksofon. Në promovimin e tij erdhën të gjithë muzikantët , të cilët në mënyra të ndryshme kanë marrë pjesë në krijimin e albumit. Më shumë punonim me Georgi Stanoev (producenti i “Gravity Co”) dhe me Daniel Petrov (daullisti i “Ostava”). Kam dhe një këngë të bërë me Krasimir Todorov (pianisti i “Jeremy?”). Bëhet fjalë për “Minuta”, e cila do të dalë në treg si singël gjatë pranverës. E njohura Mihaella Fileva këndon me mua në “Kronometri” – kjo është kënga e vetme në gjuhën bullgare. Në album ka 6 kënga dhe 2 kompozime “bonus”. Ato janë shumë të bukura dhe tingëllojnë sikur janë incizuar “life”. Në fakt dy kompozimet nuk janë gati, por më pëlqejnë, prandaj i përshiva në projekt.”

Një dallim tjetër i rëndësishëm mes këngëve të “Ostava” dhe atyre në “Different” është gjuha a teksteve. Në albumin e ri solo të gjitha tekstet janë në anglisht (me vetëm një përjashtim). Muzikanti është i mendimit se kur një tekst është i mirë dhe me vlerë gjuha, në të cilën është shkruar s’ka rëndësi.

Kur ishim për pushimet në det me miqtë tanë bashkëshortja ime Nevena propozoi të bëjmë një video-spot – tregoi Svilen Noev. E bëmë atë në mënyrë spontane. Në të marrin pjesë biri ynë, këngëtarja Viktoria nga grupi “Mastillo”, aktori Javor Baharov, aktorja e re Raja Peeva dhe miq tanë të tjerë. Mendoj se të gjithët që po e shikojnë këtë spot ndiejnë pak nostalgjinë për verën.


“Different” tashmë shitet në tregun bullgar. Platformat digjitale janë vendi tjetër me rëndësi për popullarizimin e muzikës së re. Kurrë nuk di kush dhe nga cili vend në botë mund të dëgjojë këngët e mia. Për mua ky fakt është shumë emocionues. Besoj se albumi im do të prekë sa më shumë njerëz dhe se do të mund të bëjë koncerte për ta prezantuar. Tani për tani mediat e miratojnë dhe këngët e albumit dëgjohen shpesh në eter. Kam ftesa për koncerte në disa qytete, por dua që të kalojë më shumë kohë, dua t’i shikoj reagimet e njerëzve. Dizajnin e ballinës së albumit e bëri Marijan Xin – një mik imi, i cili është piktor dhe krijon pankarte. Ai është autori i të gjitha ballinave dhe materialeve reklamuese të bandës “Ostava”. Për të përdorëm fotografi të mia bardhë e zi.”

Përgatiti në shqip: Jordanka Ivanova

Më shumë nga rubrika
Снимка: личен архив

Stilijan Kirovi: “Kërkimi nuk mbaron kurrë dhe kjo është bukuria e profesionit tonë”

Me gjithë se është në moshë pak mbi 30 vjeç, Stilijan Kirovi ka një biografi shume të pasur profesionale. Nga vjeshta e vitit 2017 është Drejtor Muzikor i Illinois Philharmonic - Chicago's Southland. Me një pozicion të tillë është në akoma dy..

botuar më 19-01-16 1.04.MD

Xhaz pianisti i ri Ivan Garbachev dhe “Time Lapse”

Time lapse është një teknikë në fotografi, në të cilën fotografohen shumë kuadro brenda një intervali të caktuar kohe, kurse pas kësaj  riprodhohen me shpejtësi më të madhe. Kështu procese, të cilat zhvillohen në një periudhë të madhe kohe,..

botuar më 19-01-03 2.11.MD

Ivajllo Vasilev me çmim të parë nga konkursi “Shtellkunçik” në Moskë

Ivajlloja është vetëm 11 vjeç, por tashmë ka grumbulluar shumë përvojë muzikore, e cila shtohet me çdo një dekoratë të ardhshme. Duart e këtij djali “lëvrijnë” – thotë për të bullgari Vlladimir Vlladimirov, pedagog në piano në qytetin Madrid...

botuar më 19-01-02 1.09.MD