Mali i Zi ka interes për pjesëmarrje minoritare në projektin e centralit atomik “Belene”

Foto: BTA

Në takim me ministren bullgare të energjetikës Temenuzhka Petkova  Ambasadorja e Malit të Zi në Bullgari Snezhana Radoviç deklaroi se vendi i saj tregon interes për pjesëmarrje në një projekt për ndërtimin e centralit atomik “Belene” me pjesë minoritare. 

Vetëm një ditë më parë qeveria bullgare miratoi procedurën për kërkimin e një investuesi strategjik ose të disave të tillë të vegjël në ndërtimin e centralit bërthamor. Ideja që në projekt të marrin pjesë dhe shtetet fqinje është prej kohe dhe fillimisht e propozoi ish-presidenti Gjeorgji Përvanov, kurse më vonë mori përkrahjen edhe të  kryeministrit Bojko Borisov.


Më shumë nga rubrika

Nënpresidentja Ilijana Jotova është e shqetësuar për bullgarët në Britaninë e Madhe

Të drejtat e bashkatdhetarëve tanë në Britaninë e Madhe janë të rrezikuar nëse zhvillohet Brexit i fortë. Bullgaria bashkë me shtetet e tjera, që kanë diaspora serioze në ishull duhet të shtrojë kushte të caktuara para Londrës për të mbrojtur të drejtën..

botuar më 19-01-17 2.40.MD
Z. Tomisllav Donçev (majtas) dhe z. Koço Angushev

Sofja dhe Shkupi lehtësojnë kontrollin kufitar dhe mjedisin e përbashkët të biznesit

Regjimi kufitar mes Bullgarisë dhe Maqedonisë do të lehtësohet. Për këtë u morën vesh në Forumin bullgaro-maqedonas të biznesit në Shkup Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev dhe homologu i tij maqedonas mbi çështjet ekonomike Koço Angushev. Të dy u..

botuar më 19-01-17 1.04.MD
z. Jyrki Katainen

Bullgaria përfshihet aktivisht në planin “Junker”

Bullgaria zë vendin e shtatë në BE për nga vëllimi i investimeve nëpërmjet planit “Junker”. Vendi po përparon shumë mirë. Nuk ka vend për t'u shqetësuar, projektet e financuara do të përkrahen edhe në të ardhmen nga Brukseli. Këtë e deklaroi para..

botuar më 19-01-17 12.23.MD