Parlamenti ratifikoi marrëveshjen për partneritet strategjik midis BE-së dhe Kanadasë

Foto: arkiv

Parlamenti ratifikoi marrëveshjen për partneritet strategjik midis BE-së dhe shteteve anëtarë, nga njëra anë, dhe Kanadasë, nga ana tjetër. Dokumenti u nënshkrua në Takimin e Nivelit të Lartë BE-Kanada më 30 tetor të vitit 2016 në Bruksel dhe u miratua nga Parlamenti Evropian më 15 shkurt të vitit 2017. Marrëveshja ndihmon zgjerimin e bashkëpunimit midis BE-së dhe Kanadasë në fusha si politika e jashtme dhe e sigurisë, luftimi i terrorizmit dhe krimit të organizuar, zhvillimi i qëndrueshëm, studimet shkencore, kultura dhe arsimi.

Më shumë nga rubrika

Borisov: Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas

Në mbledhjen e Këshillit Evropian në Bruksel Bullgaria ka shprehur pozitën e saj se Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas, të cilët ishin ndalur pas incidentin me luftanijet në Ngushticën Kerç të Detit të Zi. Kryeministri Borisoi deklaroi..

rinovuar më 18-12-14 7.36.MD

Zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan tha, se diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi

Nga pikëpamja e ShBA-së diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi për të rritur sigurinë kombëtare dhe të mos jetë vendi në varësi të një burimi. Këtë e tha zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan në Këshillin e Ministrave pas..

botuar më 18-12-14 6.02.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar do të bëjë vizitë zyrtare në Jordani

Nga 15 deri më 17 dhjetor Presidenti Rumen Radev do të jetë për vizitë zyrtare në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë me ftesë të mbretit Abdulla II bin al-Husejn. Në pallatin mbretëror në kryeqytetin Aman presidenti bullgar Rumen Radev dhe bashkëshortja e..

botuar më 18-12-14 5.16.MD