Bullgaria nuk është e informuar për më shumë anije të NATO-së në Detin e Zi

Krasimir Karakaçanov
Foto: BGNES

Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov tha, se nuk ka informacion për qëndrim eventual të ShBA-së për dislokimin e më shumë anijeve ushtarake në Detin e Zi në lidhje me situatën në Ukrainë. “Prania e anijeve të huaja në regjionin e Detit të Zi rregullohet nga Marrëveshja në Montrjo dhe ajo ka të bëjë me prani 21 ditore. Është e vërtetë që gjatë vitit të fundit kishte prani mbi parimin e rotacionit të anijeve të NATO-së. Për kërkesa suplementare ndaj Bullgarisë ose Flotës Detare Bullgare nuk ka informacion.” Para kësaj Si En En njoftoi, se ShBA-ja filluan përgatitje për dërgimin e anijeve të veta ushtarake në Detin e Zi “në përgjigje të veprimeve të Rusisë kundër Ukrainës në Ngushticën e Kerçit”.

Më shumë nga rubrika

Borisov: Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas

Në mbledhjen e Këshillit Evropian në Bruksel Bullgaria ka shprehur pozitën e saj se Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas, të cilët ishin ndalur pas incidentin me luftanijet në Ngushticën Kerç të Detit të Zi. Kryeministri Borisoi deklaroi..

rinovuar më 18-12-14 7.36.MD

Zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan tha, se diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi

Nga pikëpamja e ShBA-së diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi për të rritur sigurinë kombëtare dhe të mos jetë vendi në varësi të një burimi. Këtë e tha zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan në Këshillin e Ministrave pas..

botuar më 18-12-14 6.02.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar do të bëjë vizitë zyrtare në Jordani

Nga 15 deri më 17 dhjetor Presidenti Rumen Radev do të jetë për vizitë zyrtare në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë me ftesë të mbretit Abdulla II bin al-Husejn. Në pallatin mbretëror në kryeqytetin Aman presidenti bullgar Rumen Radev dhe bashkëshortja e..

botuar më 18-12-14 5.16.MD