Fjalimi i Presidentit Rumen Radev me rastin e Vitit të Ri 2019

Foto: president.bg

Disa minuta para fillimit të Vitit të Ri 2019 Presidenti Rumen Radev u drejtoi fjalim të gjithë bullgarëve, të cilët janë në atdhe ose larg shtëpisë. Ai u uroi bashkatdhetarëve tanë për të mos i harruar të afërmit dhe miqtë, si dhe nevojtarët, të cilët përsëri do ta presin Vitin e Ri në varfëri. Presidenti theksoi se gjatë vitit të kaluar nuk është bërë mjaft, që të jetë viti 2019 më i lehtë. Përkundrazi, 2018-ta ishte një vit i skandaleve të korrupsionit, i erozionit të të drejtave demokratike dhe të institucioneve. Problemet shtyheshin, por nuk zgjidheshin. E ulëm kokën para mungesës së qëllimeve dhe reformave, ndërsa ligji dhe drejtësia po vazhdojnë të sprapsen para arbitraritetit. Presidenti supozoi se derisa gjatë natës së Vitit të Ri disa njerëz do të flisnin për të ardhmen e tyre, disa të tjerë do të komentonin planet e tyre për emigracion. Në tryezën festive të disa bullgarëve do të ketë një mik të paftuar – politika, por politika nuk bëhet në tryezë, ajo varet nga përpjekjet e miliona personaliteteve të ndërgjegjshme. Kreu i Shtetit shprehu bindjen e vet se populli bullgar mund të dalë nga çdo një krizë dhe rrugë qorre, në qoftë se e përballon egoizmin dhe frikën dhe i bashkon përpjekjet e veta në emrin e drejtësisë, superioritetit të ligjit dhe së ardhmes të mirë. Pikërisht ky është kuptimi i unitetit. Kjo është e ardhmja jonë si popull dhe shtet, shënoi në përfundim Presidenti Rumen Radev.

Më shumë nga rubrika

Petja Radkova, “Ka shpëtim!” – fotografi nga konkursi, çmimi i pare

“S’ka asgjë më të mirë se moti me shi”

Sot më 22 mars shënojmë Ditën botërore të ujit me moto: “Uji për të gjithë! Çdokush është me rëndësi!” Qëllimi është qëme fushata informative dhe diskutime të tërhiqet vëmendja ndaj problemeve të mijëra njerëzve në botë, të cilët akoma nuk kanë të..

botuar më 19-03-22 4.46.MD
Profesori Kefallov (i dyti nga e majta) me ekipin e tij

Dekoratë prestigjioze për oftalmologun prof. Vlladimir Kefallov

Çdo vit organizata amerikane Lighthouse Guild i cakton një shkencëtari të vetëm të ashtuquajturën dekoratë të Breclerit për arritje të jashtëzakonshme në shkencat okulare. Në klubin elitar të liderëve botërorë në fushën e retinës u bashkua dhe..

botuar më 19-03-22 3.10.MD

Lëvizja speleologjike në Bullgari feston 90 vjetorin e vet

Fillimi i studimeve të shpellave në Bullgari është vënë para rreth 100 vitesh. Studimet e para të faunës së shpellave janë bërë nga akademiku Ivan Buresh gjatë vitit 1922 si drejtor i Muzeut Mbretëror në atë kohë. Si ditëlindje e speleologjisë kombëtare..

botuar më 19-03-21 4.03.MD