Bullgaria shënon 15 vjet nga anëtarësimi në NATO me një program kulturor

Foto: BGNES

Me një dokumentar, ligjërata publike dhe ekspozitë fotografike në urën pranë Pallatit Kombëtar të Kulturës në Sofje do të shënohet 15 vjetori i anëtarësimit të Bullgarisë në NATO dhe 70 vjetori i krijimit të Organizatës së Traktatit Atlantiku-Verior.

Dokumentari ndjek procesin nga fillimi i përgatitjes për anëtarësimin e vendit tonë në Aleancë deri në angazhimet e tij aktuale si pjesë e NATO-s. Në Planin kombëtar të festimit është përfshirë realizimi i një projekti artistik bullgar në Selinë Kryesore të NATO-s, i cili simbolizon rrugën euroatlantike e Bullgarisë dhe aderimin e vendit në Aleancë. Në program bën pjesë një koncert i Orkestrës Frymore të Gardës dhe i Ansamblit të Forcave të Armatosura. Planifikohet gjithashtu që Sofja të bëhet mikpritëse e Konferencës Ndërkombëtare të nivelit të lartë, kushtuar arritjeve të Bullgarisë si anëtare e NATO-s dhe së ardhmes së Aleancës.

Më shumë nga rubrika

Kontrata e martesës si rezultat i kulturës së rritur financiare të bullgarëve

Kontrata martesore është diçka e re në legjislacionin bullgar. Si një institut i drejtësisë familjare është aplikuar më 1 tetor 2009 me hyrjen në fuqi të Kodit të ri të Familjes. Deri atëherë çdo gjë e fituar gjatë kohës së martesës është..

botuar më 19-03-19 1.25.MD

Çaste të kapura nga afër dhe nga larg ruajnë kujtesën bullgare

Në atdheun e skulptorëve dhe piktorëve   më të mëdhenj – Itali, statuja e Leonardo da Vinçit, e cila pret dhe përcjell turistët nga mbarë bota në aeroportin “Fiumiçino”, është vepër e një bashkatdhetari tonë. Quhet Asen Pejkov, por janë pak..

botuar më 19-03-19 12.29.MD
Ilijana Jotova:

“Arsim pa kufi” – mundësi për mësim dhe realizim në mbarë botën u paraqitën në Sofje

Në vazhdim të dy ditëve (15 dhe 16 mars) të rinjtë që kërkojnë universitete të përshtatshme dhe mundësi për zhvillim, patën shansin të njihen me programet e paraqitura për arsim, për stazh dhe për punë në kuadrin e ekspozitës “Arsim pa kufi” dhe..

botuar më 19-03-18 3.24.MD